16 Nisan 2012 Pazartesi

Mercedes-Benz Citan


Mercedes'in Renault-Nissan ile yaptığı ortaklık ilk meyvesini verdi. Kompakt ticari araç pazarına bir kere daha giriş yapan Mercedes bir yerde bu işte Renault'ya ne kadar güvendiğini de göstermiş oluyor.

Renault'nun bu sınıfta liderliğe oynayan markalardan olduğunu bile Mercedes Citan'ı geliştirirken çok uğraşmamış gibi görünüyor. Ön kısmı makyajlanmış bir Renault Kangoo olan otomobilin iç mekanı da bu otomobilden alınmış.


Yine Kangoo gibi üç değişik boyda üretilecek olan Citan'da Renault'nun 1.5 litre hacimli turbo Diesel motoruyla 115 beygir güç üretebilen bir benzinli ünite görev yapacak.

11 yorum:

  1. Vaneo ülkemizde pek tutmasa da en azından Mercedes olduğu belliydi. Mercedes genelde kendisinden esinlenilmesinden bıkmış herhalde bu sefer de biz esinlenelim demiş.

    YanıtlaSil
  2. aga bir kisi de demiyor ki bu nedir

    YanıtlaSil
  3. insanlık ayıbı. onunde arkasında direksiyonunda mercedes logosu duran on tarafı mercedes e benzetilmiş renault kangoo. eğer bu sınıfta bir araç üretmek istiyorsa viano da yaptığı gibi yine standartları yüksek tutarak gerçek bir mercedes üretebilirdi. mercedes deyince insanın aklına kalite gelir. bu araç plastikli motorlu götürgeçtir benim gözümde. araç mercedes değil. umarım ki satışları düşük olur ki bir daha böyle birşeyle karşılaşmayız.

    YanıtlaSil
  4. Bence de bir Mercedes için aşırı "Renault" olmuş. En azından motorları ve iç mekanda bir iki donanımı değişik olabilirdi. Yeni Trafic gibi sıfırdan tasarlanan modellerde Mercedes'in etkisi çok daha rahat hissedilecektir. Bu nedenle Kangoo'nun da yeni neslini bekleselerdi iyi olurdu bence.

    YanıtlaSil
  5. kahretsin önce bmwyi örnek almıştı şimdide kötü renaultu mercedes hata yapmış büyük bir hata

    YanıtlaSil
  6. ilk gördüğümde makyajlanmış kangoo sandım.mercedes yanlış bir adım atmış bence.

    YanıtlaSil
  7. yapma adam sansınlar

    YanıtlaSil
  8. Türkiye'ye gelir mi peki ? Eğer gelipte bunu alan adam Mercedes'e biniyorum diye hava atarsa dalarım ben ona ha. Renault kim ki.... Mercedes'e de yakışmadı.

    YanıtlaSil
  9. Türkiye'ye getirilmesi ilginç olur.

    Aslında Mercedes'in düşüncesi mantıklı. Renault, hafif ticaride Avrupa'da pazar lideri konumunda. Bu üreticinin araçlarını temel olarak kullanmak da kötü bir fikir değil fakat tasarımda daha çok farklılaşma gerekiyor.

    Trafic'in yeni modellerinde daha ortada bir tasarım kullanacaklar büyük ihtimalle. İki üreticinin de bir şeyler kattığı bir görünüm olacak. Ben şahsen Transporter rakibini heyecanla bekliyorum.

    YanıtlaSil
  10. Renault'un Kangoo modeli olmasaydı, veya hiç görmemiş olsaydık Mercedes'i kutluyor olacaktık belki. Gereksiz yere sınıf yaratma çabası var insan doğasında. Sonuçta bu bir ticari araç. Kadife veya deri kaplama mı bekliyorsunuz? Asıl o zaman komik duruma düşerdi. Mercedes işini bilir diyorum. Renault'un dci motorlarının ve mekanik aksamlarının ne kadar iyi olduğunu, bunu ne kadar uygun mailyetle üretebildiğini siz de biliyorsunuz. Bugün insanımız uygun fiyata NCAP'ten 5 yıldız alan araçlara binebiliyorsa ortada bir renault gerçeği vardır. İthal araç almak yanlıştır demiyorum ancak bazı markaların orta alt sınıfın atlama çabası nedeniyle yüksek fiyat çektiklerini çok iyi biliyoruz.

    YanıtlaSil