5 Ekim 2011 Çarşamba

Nissan Juke-R

Nissan, başarılı satış rakamlarına ulaşan kompakt SUV modeli Juke ile yine aynı şekilde başarılı bir satış grafiği yakalayan süperspor otomobili GT-R'ı tek bir araçta topladı. Henüz bir konsept çalışması olan otomobile Juke-R adı verilirken ilk çizimler de paylaşıldı.

Genişletilen gövdesi ve GT-R'dan alınan süspansiyon sistemiyle yere daha sağlam basan Juke-R'ın 20 inç çaplı jantları ve fren sistemi de sportif coupé temelli. Motor kaputunda ve yan eteklerinde ek hava girişleri açılan Juke arkadaysa büyük bir difüzör, çift parçaya bölünen spoiler ve geniş egzoz çıkışlarıyla dikkat çekiyor.

İç mekanında büyük bir takla kafesi kullanılan aracın çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motoru da egzoz sistemi gibi GT-R'dan alınmış. Standart haliyle 530 beygir güç üretebilen ünite bu araçta daha güçsüzken dört tekerlekten şekiş sistemi ve 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman da GT-R'dan alınan diğer özellikler olarak dikkat çekiyor.

10 yorum:

  1. bence Joke-R daha iyi bir isim olurdu.

    YanıtlaSil
  2. hehe harbiden juke-r :)

    YanıtlaSil
  3. Piyasada ki en çirkin otomobillerden biri. Hatta sanırım amacı olmayan bir otomobil sınıfı tam olarak ne oluyor bunun? Daihatsu Terios gibi bir şey :)

    YanıtlaSil
  4. Bence yenilikçi tasarım yapması bile başlı başına övünç kaynağıdır zira şu anki piyasada çoğu araç birbirine benziyor.

    YanıtlaSil
  5. Bence de çok çirkin bir araç ama orijinalliğine söylenecek laf yok. Juke'a benzer Nissan modelini geçtim diğer markalarda bile benzer araç yok.

    YanıtlaSil
  6. şehrin özürlüsü.

    YanıtlaSil
  7. Parası olup satın alamayan götoş fakirlerin bok attığı araba. Siz hala Şahin-Kartal kullanmaya devam edin fakirler :-)))

    YanıtlaSil
  8. şahtı, şahbaz olmuş.. bu arada yukarıdaki yorumun sahibine de kafam girsin.. mal oğlu mal..

    YanıtlaSil
  9. inci siker akıllı ol

    YanıtlaSil