3 Mayıs 2011 Salı

Ram 5500 Long Hauler


Dodge firmasının büyük pick up modellerine verdiği isimken bu pick up modellerine ait bir alt markaya dönüşen Ram'in dev bir konsept versiyonu tanıtıldı. Long Hauler isimli araç duruşuyla büyük kelimesini yeniden tanımlıyor.

5.014 mm'ye ulaşan aks mesafesi çoğu otomobilin boyundan daha uzun olan pick up genişletilmiş çamurluklara ve çift tekerlekli arka aksa sahip. Kasasına bir adet beşinci tekerlek eklenen Long Hauler'ın iç mekanında özel işlemeli deri döşemeler ve dört adet tekli koltuk bulunuyor. Orta konsolun üst kısmında ek göstergelere sahip olan araç bu kısımla birlikte direksiyon simidinde de deri döşeme sunuyor.

7.315 mm boya ve 2.009 mm yüksekliğe sahip olan dev pick up yaklaşık 4.2 ton ağırlığında. Yüklü ağırlığı 17 tonun üzerinde olan araçta kullanılan ve toplam hacimleri 644 litreyi bulan 3 yakıt deposundan birisi bagaj alanında bulunuyor.

Cummins kaynaklı 6.7 litre hacimli turbo Diesel motoru 1.088 Nm tork sunabilen bu kamyonumsu araç dört tekerlekten çekiş sistemine ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımana sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder