1 Mayıs 2011 Pazar

Jeep Compass Canyon ve Cherokee Overland


Jeep'in model atağı devam ediyor. 2011 New York otomobil fuarında tanıtılan konseptler arasına makyajlı Compass ve Cherokee'nin özel serileri de katıldı.

5.5 cm artırılmış strok değerine sahip süspansiyon sistemiyle daha yüksek bir araç olan Compass Canyon Liberty'den alınan 16 inç çaplı ve füme renkli jantlarla araziye hazır bir görünüm sunuyor. Ön panjuru, yan aynaları ve yan etekleri siyaha boyanan aracın alt kısmında koruyucu plakalar bulunurken iç mekanda alüminyum pedal seti ve özel paspaslar dikkat çekiyor.

Dışarıdan bakıldığında çok daha dikkat çekici bir yapıya sahip olan Cherokee Overland 7.5 cm yükseltilmiş bir gövdeye sahip. Tavanına bir taşıma kafesi eklenen aracın gövdesinde zebra desenleri bulunurken çelikten üretilmiş 16 inç çaplı jantları gövde rengine boyanmış.

Ön panjuru siyaha boyanan aracın ön ve arkasında daha güçlü çeki kancaları bulunurken alt kısımda koruyucu parçalar kullanılmış. İç mekanında bir buz dolabı bulunan bu Cherokee'nin pedal seti alüminyumdan üretilirken paspasları yenilenmiş.

Arka diferansiyel kilidi pnömatik olarak kontrol edilen aracın lastikleri de bir kompresör yardımıyla içeriden şişirilip indirilebiliyor. Araçta kullanılan motorsa A.B.D. için alışılmamış bir ünite olan 2.8 litre hacimli turbo Diesel makine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder