26 Kasım 2009 Perşembe

LOMA Corvette C6.BlackforceOne


Chevrolet Corvette modifikasyonu üzerine uzmanlaşmış Almanya merkezli firma LOMA Performance Corvette C6 temelli otomobili BlackforceOne'ı 2009 Essen Motor Show'da tanıtacağını açıkladı.

Amerikan başkanının uçağı olarak bilinen Air Force One'dan esinlenilerek tasarlanan otomobilde kullanılan gövde kitinin tamamı karbon fiberden üretilmiş. Çamurluk ve yan etekleri genişletmek için kullanılan kit ön tamponun altındaki splitter, arkadaki küçük spoiler ve arka tampon altındaki difüzörle tamamlanmakta.

Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantlarla donatılmış olan otomobilin karbon fiber-seramik fren sistemi Corvette Z06 modelinin standart fren sistemine oranla ön aksta 15.5, arka akstaysa 10 kg hafifleme sağlamakta.

Otomobilin motor modifikasyonundaysa çift turbo besleme kullanılmış. Bu sayede 794 beygir güç üretebilen v8 motor otomobili 0'dan 100 km/s sürate 3.4 saniyede ulaştırırken maksimum 330 km/s sürate izin veriyor.

İç mekanında da bolca karbon fiber kaplamayla Alcantara döşeme kumaşı kullanılan otomobilden sadece 25 adet üretileceği açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder