1 Ekim 2009 Perşembe

Mitsubishi Concept PX-MiEV


Mitsubishi, 2009 Tokyo otomobil fuarında PX-MiEV (Plug-in hybrid crossover - Mitsubishi innovative Electric Vehicle) adlı konsept crossover modelini sergileyeceğini duyurdu.

4.51 metre boya sahip 4 kişilik araç gelişmiş iletişim teknolojileriyle donatılırken sürücünün aracın çevresini daha iyi görebilmesi için stratejik noktalarına mini kameralar yerleştirilmiş. Seviyesi ayarlanabilen süspansiyon sistemine sahip olan araçta sürücünün dikkatini yola vermesini sağlayacak uygulamalar da bulunuyor. Bir kamera yardımıyla sürücünün suratını izleyen güvenlik sistemi dikkat dağıldığı veya gözlerin kapanmaya başladığı anlarda sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarmanın yanında kabine keskin bir koku vererek dikkatin toplanmasını sağlayabiliyor.

Araçta kullanılan hibrit sistemde görev yapan benzinli motor 1.6 litre hacimli. 116 beygir güç, 125 Nm tork üretebilen bu motor iki elektrik motoruyla destekleniyor. Bu iki motorun ön ve arka aksa gönderdiği toplam güç 82 beygirken tork 200 Nm olarak açıklandı.

Şehir şebekesinden şarj edilebilen otomobilde fren enerjisi geri dönüşümü de yapılıyor. Gerekli hallerde küçük ev aletlerini de bagajda bulunan priz sayesinde çalıştırabilen otomobilin 100 km mesafede ortalama yakıt tüketiminin 2 litrenin altında olduğu açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder