29 Eylül 2009 Salı

Hyundai EQUUS Limousine


Hyundai, otomobil ürün gamında sunduğu en lüks ve pahalı aracı olan uzatılmış aks mesafeli EQUUS modelini tanıttı.

5.46 metrelik boyu, 3.345 metrelik aks mesafesi ve 1.13 metrelik arka koltuk diz mesafesiyle rakipleri Mercedes S Serisi L, BMW 7 Serisi L ve Lexus LS-L modellerine fark atan otomobil standart EQUUS'tan 30 cm daha uzun.

Tasarımında Mercedes S Serisinin izleri görülebilen otomobilin LED teknolojisi sunan farlarının görünümü de Lexus LS serisini andırmakta.

İki motor seçeneğine sahip olacak olan otomobilde kullanılan v6 motor 3.8 litre hacimli. 290 beygir güç üretebilen bu motoru ülkemize de ithal edilen Genesis modelinden tanıyoruz. İkinci motor seçeneğiyse 4.6 litre hacimli v8 motorun geliştirilerek hacmi 5 litreye çıkarılan versiyonu. 400 beygir güç üretebilen bu motor sayesinde araç, rakiplerinden performans konusunda da geri kalmayacak gibi görünüyor.

2 yorum:

  1. Güzel araba. Ama Mercedes ve BMW gibi markalardan müşteri çalabilmek için Hyundai'ye daha fazla marka güvenilirliği ve özgün tasarım lazım. Bunları da tamamlarlar kanımca zaman içinde. İyi deneme yine de :)

    YanıtlaSil
  2. Bir de bu araç rakiplerinden %30-40 arası daha ucuz olacak büyük ihtimalle. Standart modelinin şansı daha fazla gibi ama bu modelin de gidişatı umutlandıracak gibi Hyundai'yi.

    YanıtlaSil