28 Mart 2013 Perşembe

Hyundai HND-9 Venace


New York'ta otomobiller sahneye birer birer çıkarken Seul'da da yerli üreticilerin geçidi başladı. Ülkenin en büyük otomobil üreticisi Hyundai, Genesis Coupé'nin gelecekte alacağı şekli HND-9 konseptiyle sergiledi.

4.695 mm boya, 1.890 mm genişliğe ve 1.340 mm yükekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.860 mm olarak açıklandı. İlginç tasarımlı ön panjurun etrafında köşeli bir tasarıma sahip tampon ve şık bir splitter bulunurken şişkin çamurluklar, 22 inç çaplı jantlar, kırmızı renkli fren kaliperleri, gizli kapı kolları, yukarıya doğru açılan kapılar, LED aydınlatma grubu, difüzör ve dörtlü egzoz çıkışı sportif bir görünüm sağlıyor.


İç mekanı dışından da sportif bir görünüm sunan otomobilin direksiyon simidinin şekli bir video oyunundan fırlamış gibi. Sürücüye dönük tasarlanan kokpit az sayıda düğmeye ve dokunmatik ekrana sahipken metal pedal seti yere sabitlenmiş.

Kaputu altında görev yapan turbo beslemeli, 3.3 litre hacimli v6 motor 367 beygir güç üretebilirken bu güç arka aksa 8 ileri vitesli otomatik şanzıman tarafından iletiliyor.

3 yorum:

  1. şu armayı değiştirmiyorlar niyeyse. bu güzel arabalara Honda çakması arma yakışmıyor...

    YanıtlaSil
  2. dış tasarımı audi r8'de olduğu gibi neredeyse aynen üretim haline geçerse araba bence iyi satar. iç mekandan umudum yok ama direksiyon korunursa manyak olur.

    YanıtlaSil
  3. su andaki genesis coupe de oldukca guzel bu da hos olmus ama hyundai bu o arac cok kirpilacaktir seri uretime gecerken

    YanıtlaSil