16 Ocak 2013 Çarşamba

Toyota Corolla Furia


Toyota, dikkat çekici tasarımlarıyla ün yapmış bir marka olmasa da bu yıl Detroit otomobil fuarında gözlerden kolay kolay kaçmayacak bir sedan konsepti sergilemeyi başardı.

Markanın gelecekte takip edeceği tasarım yolunu çizen otomobil uzun burun yapısı, ince ön panjuru ve LED aydınlatma grubuyla dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan aracın arkasında da genel olarak köşeli bir tasarım kullanıldığı görülebiliyor.


Yan aynalar gibi siyah renkli küçük bir spoilerle donatılan bagaj kapağının altında LED stoplar görülebilirken alt kısmı siyah renkli olan tamponda difüzör ve egzoz sisteminin çift çıkışı fark ediliyor. 4.620 mm boya, 1.805 mm genişliğe ve 1.425 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesiyse 2.700 mm.

Dikkat çekici olsa da çok orantılı olmayan tasarım özellikle uzun aks mesafesi ve kenarlara doğru itilen A ve C sütunları nedeniyle biraz bozulmuş. Oldukça uzun tutulan yaşam alanının bu görünümünü bir nebze kamufle edebilmek için yan eteklerden arka tampona kadar siyah bir şerit çekilmiş olsa da özellikle yandan bakıldığında bu saklanma uzun sürmüyor.

4 yorum:

  1. Enterasan olmuş aslında..

    YanıtlaSil
  2. Yıllardır gelenekçi çizgisinden taviz vermeyen hatta git gide sıkıcılaşan Corolla'nın bir anda böyle bir yeniliğe gitmesi muhtemel mi sizce?

    YanıtlaSil
  3. bu çizgilerden birçoğu akıcı sportif ve uygulanabilir

    YanıtlaSil
  4. Ana hatlar korunacaktır fakat son zamanlarda Toyota'nın tanıttığı konsept ve seri üretim modellerin arasındaki farklara bakıldığında bu kadar cesur bir model beklemiyorum açıkçası. FT konseptlerinin ardından GT 86 bile çok sade çıktı piyasaya.

    Aslında teknik olarak yapılamayacak şeyi yok ama dediğim gibi böyle bir riske gireceğini sanmam Toyota'nın.

    YanıtlaSil