30 Temmuz 2012 Pazartesi

Nissan Pathfinder


Japon üretici Nissan, Ocak ayında düzenlenen Detroit otomobil fuarında konsept versiyonunu sergilediği SUV modeli Pathfinder'ın seri üretim modellerini Facebook üzerinden tanıtmaya başladı. Henüz teknik verileri açıklanmamış olan aracın tasarımındaki değişiklikler az.


Ön tampon ve yan eteklerinin alt kısmı konsept versiyonundan farklı olan aracın daha yumuşak hatlara sahip yüzü ve yuvarlak hatları bir önceki nesilde kullanılan köşeli çizgilerin yerini almış. Çamurluklar üzerinde görülen şişkinliklerle yeni jant seçenekleriyle daha güçlü bir duruşa sahip Pathfinder'ın yan cam yüzeyleri geniş tutulmuş.

İç mekanında ahşap kaplama ve deri döşeme bulunsa da özellikle orta konsolu hem eski nesil Pathfinder'ı hem de diğer Nissan modellerini andıran aracın gösterge tablosu ve direksiyon simidi de Japon markanın diğer araçlarından tanıdık.

5 yorum:

  1. Lexus + Toyota Land Cru karışımı olmuş sanki.

    YanıtlaSil
  2. Nissan Pathfinder yazısını okuyunca gözlerim yaşardı bi an.

    O ilk kasasına aşıktım resmen. :)

    YanıtlaSil
  3. sanirim 2013 ile alttaki frame kaldirilmis yakit tasarrufu icin; tabii bu aracin cekici ozelligini de koreltiyor ne yazik ki... 2012 modeller daha saglam gibi???

    YanıtlaSil
  4. Range Rover'ın da yeni nesil modellerinde vaz geçtiği bu yapı günümüzün hafif ve dayanıklı platform üretim teknikleriyle aslında büyük bir gereksinim değil. Sonuç olarak aracın altyapısının çift katmandan oluşması bu katmanların arasındaki bağlantının sağlamlığı kadar sorunsuz yapar aracı.

    YanıtlaSil
  5. bir suv ya da off road'dan çok büyük bir station wagon araca benzemiş

    YanıtlaSil