18 Şubat 2012 Cumartesi

Mazda MX-5 Venture Edition


Mazda'nın küçük roadster modeli bir kere daha İngiltere'ye özel bir modele kavuştu. Aslında geçtiğimiz günlerde duyurulan Spring 2012 Special Edition'ın sağdan direksiyonlu versiyonu olan otomobil İngiltere'de 18.995 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlarla alıcı arayacak.

Üç gövde rengiyle satılacak olan otomobilin 17 inç çaplı jantları siyaha boyanırken takla barları, ön panjur çerçevesi ve sis farlarının çevresi piyano siyahına boyanmış.


İç mekanında ısıtmalı koltuklar, piyano siyahı konsol kaplamaları ve kahverengi deri döşeme standart olarak sunulurken Spring 2012 gibi bu araçta da Sanyo TomTom navigasyon sistemi bulunuyor.

1.8 ve 2 litre hacimli iki motor seçeneğiyle satılacak olan Venture Edition 250 adet bez, 550 adet de metal tavanlı modele sahip olacak.

4 yorum:

  1. neden tüm firmalar ingiltere'ye özel modeller üretiyorlar ya bizim başımız kel mi? deli oldum ne kadar beğendiğim araç varsa hep ingiltere'ye özel serileri üretiliyor. bize ise normal versiyon ve opsiyonel paketleri. nedir bu britanyanın esprisi Onur bey?

    unutmadan, aracı beğendim, zaten miata hayranı biriyim, ne yapsalar hoş duruyor bu araca :)

    YanıtlaSil
  2. Özel üretim modellerin İngiltere'de yaygın olmasının nedeni adamların otomobil pazarının çok büyük olmasından kaynaklanıyor. Mantıklı vergilerle fiyatlar makul seviyede olduğundan insanlar yeni araçlara yönlenebiliyor. Bizim çok uzak olduğumuz bir durum.

    YanıtlaSil
  3. avrupa birliği ülkeleri için aynı zenginlik geçerli değil malesef. almanya, belçika, fransa, hollanda vs vs gibi ülkelere de bu kadar çok özel modeller üretiliyor mu?

    YanıtlaSil
  4. Ülkenin pazar büyüklüğüne göre değişiklik gösteriyor sunulan çeşitlilik. Bir de potansiyel alıcıların bu tip özel donanımlı modellere gösterdiği ilgiyle alakalı. Örneğin Türkiye pazarında araçların mümkün olduğunca standarda yakın olması istenir ki başına bir şey gelirse tamirat kolay olsun. Avrupa'daysa farklılık önemli.

    Avrupa pazarında en çok çeşitlilik Almanya ve Fransa'da sunuluyor. Özellikle Fransızların bu tip donanımlara olan ilgisi büyük.

    YanıtlaSil