7 Haziran 2011 Salı

Mercedes-Benz M Serisi


2012 model yılı yenilikleri arasına yepyeni bir M Serisi de eklendi. Mercedes'in lüks SUV ailesi olan M otomobillere daha da çok benzeyen iç ve dış mekanıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Gerçekten de yeni M ailesine ilk bakıldığında bir SUV modelinden çok bir station wagon ile karşılaşılmış gibi oluyor. Markanın daha küçük ve alçak yapılı modellerinden alınmış gibi duran sportif ön tasarım geniş çamurluklarla yanda da kendisini belli ederken arkada tam bir station havası esiyor.

İç mekana geçildiğinde derli toplu bir kokpit tarafından karşılanan yolcular baklava desenli deri döşeme, bol bol ahşap kaplama ve ambiyans ışıklarıyla şımartılıyor. Diğer Mercedes modellerinden tanıdığımız radyo ve havalandırma kumandalarının altında büyük bir eşya gözü bulunurken eğlence sistemi, çekiş ve elektronik kontrollerin çoğu vites konsolundan kontrol ediliyor.

İlk etapta 3 motor seçeneğine sahip olacağı açıklanan aracın benzinli motoru 3.5 litre hacimli bir v6. 306 beygir güç, 370 Nm tork üretebilen motorun yanında iki adet de turbo Diesel ünite görev yapıyor. Bu ünitelerden ilki 2.1 litre hacim, 204 beygir güç ve 500 Nm tork sunarken ikincisi 3 litre hacim, 258 beygir güç ve 620 Nm tork üretebiliyor.

Motordan bağımsız olarak bütün ailede dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak. Yol tutuşun iyileştirilmesi için aileyi sertlik ayarlı süspansiyon sistemiyle donatan Mercedes opsiyonel donanıma otomatik seviye ayarlı ve viraj dengeleyicili süspansiyonu da eklemiş.

3 yorum:

  1. arka taraf şu çinli ssanyong mu ne ona benzemiş aynen =)

    YanıtlaSil
  2. Ssangyong Güney Koreli ama evet benziyor gerçekten de :)

    YanıtlaSil
  3. son derece amerikan zevklerine göre makaslanmış, suv karakterinden mpv ile crossover arası bir görünüme sokmuşlar

    YanıtlaSil