1 Nisan 2010 Perşembe

Scion tC




Şubat ayında tanıtılan ve sınırlı bir üretim rakamı olacağı açıklanan Scion tC RS 6.0'ın hemen ardından tC serisinin yeni modelleri de tanıtıldı. 2010 New York otomobil fuarında tanıtılan aracın tasarımı genel anlamda eski modele benzese de mekanik olarak ciddi yenilikler yapılmış.

Tamamen yeni bir platform üzerinde duran yeni tC, daha alışıldık bir ön yüze sahipken arka kısım eskisinden daha sıradışı görünüyor. İç mekanda yapılan yenileme çalışmaları, kullanılan koyu renkli plastik nedeniyle göze batmazken coupé'nin opsiyonel donanımları arasına büyük bir sunroof eklenmiş.

Süspansiyon sistemi daha alçak ve daha sert ayarlı olan aracın frenleri de modifiye edilirken görünümleri yenilenen jantları 18 inç çaplı.

Eski modelde kullanılan 2.4 litre hacimli motorun yerini alan 2.5 litre hacimli ünite 180 beygir güç üretirken maksimum tork değeri de 15 Nm'lik artış kaydetmiş. Standart olarak 6 ileri vitesli manüel şanzımanla sunulan otomobilde yeni bir 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu bulunuyor.

Genç müşteri pazarını hedefleyen bir marka olduğundan Scion'un bu modelinde de 8 hoparlörlü bir müzik sistemi, direksiyon üzerinden multimedya ayarlarını yapabilmeye yarayan düğmeler ve USB girişi gibi donanımlar bulunmakta.

Güvenlik donanımları arasında çekiş kontrol sistemi (TRAC), ABS, denge kontrol sistemi (VSC), elektronik fren gücü dağıtıcısı (EBD) ve fren asistanı (BA) bulunan araçta sürücü ve yolcu diz havayastıkları da dahil toplam 8 hava yastığı bulunmakta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder