21 Ekim 2017 Cumartesi

Audi A7 Sportback


Audi'nin büyük modelleri yenilenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda tanıtılan yeni nesil A8'in ardından şimdi de sıra, daha sportif yapısıyla dikkatleri üzerine çeken A7 Sportback'e geldi.

Daha basık bir yapıya sahipmiş gibi görünen yeni modelin de tasarımında köşeli hatlar kullanılmış. Matrix LED farlar ve genişleyen ön panjurla daha agresif bir duruş sergileyen otomobilin yan kısmında büyük jantlar, camların altına sabitlenen aynalar ve kapıların altında görülen karakter çizgisi dikkat çekiyor.


Önceki nesilde olduğu gibi liftback gövdeye sahip olan aracın stopları da A8'de olduğu gibi arka bölümü boydan boya kaplamış. Bu stoplar, araç kilitlendiğinde farklı grafikler sunabiliyor. Bu arada A7, eski nesile oranla 5 mm kısalsa da 12 mm artan aks mesafesiyse arka koltuklarda daha fazla diz mesafesi sunuyor.

İç mekanı da A8'den tanıdık olan otomobilde dijital gösterge panelinin yanında orta konsolu kaplayan çift dijital ekran da standart olarak sunulmakta. Vites konsolunda kısa bir vites kolu bulunurken yanında yer alan büyük kapak, depolama bölümlerini gizliyor.


İlk etapta tek motor seçeneği tanıtılan araçta dört farklı süspansiyon sistemi opsiyonu yer alırken dört tekerlekten çekiş sistemi, 5 dereceye kadar yönlendirilebilen arka aksla birlikte alınabiliyor. 3 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli v6 motor 340 beygir güç, 500 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate ulaşmak 5.3 saniye sürerken maksimum sürat 250 km/s'te sınırlandırılmış.

5 yorum:

  1. Eskisinin koltuğuna oturamadan yenisi çıkan başka bir model daha.

    YanıtlaSil
  2. Az kaldı, yakında ön yüzün tamamını kaplayan ızgaralar piyasada olacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersine, bunlar son demleri. Yakında ızgara kaplamadan vazgeçecekler. 2020 sonrası modelleri bekle.

      Sil
    2. Fake hava kanalları vazgeçilmezdir, tasarım detaylarını arttırdığı için işi kolaylaştırır. Tesla bile ilk tasarımlarında riske girmemek adına tasarıma bunları ekledi.

      Sil