27 Nisan 2017 Perşembe

Renault R.S. 2027 Vision


Fransız otomobil üreticilerinin dikkat çekici konsept çalışmaları hemen her fuarda önümüze çıkıyor. Bu araçlardan birisi olan Renault R.S. 2027 Vision, 2027 yılında Formula 1 otomobillerinin ne şekilde üretilebileceğini bizlere gösteriyor.


Kapalı fakat transparan bir kokpite sahip olan otomobilin ana hatları güncel Formula araçlarından farklı olmasa da hareketli aerodinamik parçalar hem ön hem de arkada dikkat çekiyor. Farklı bir görünüm için LED aydınlatmalarla da donatılan konseptin jantlarında bulunan aktif LED aydınlatmalar seyircilere bilgi veriyor.


Küçük bir benzinli motor ve çok daha güçlü elektrik motorlarına sahip olan otomobilde daha büyük kapasiteye sahip piller kullanılıyor. Ağırlığı 600 kg olan konsept 1.360 beygir güce sahip. Dört tekerlekten çekiş ve direksiyonel arka aksa sahip olan aracın yakıt depo hacmi günümüzde kullanılanların yarısıyken pit geçişlerinde sadece elektrik modu kullanılabiliyor.

4 yorum:

  1. Once Premier Lig, sonra NBA, es zamanli olarak bazi motor sporlari derken ozellikle de F1...elektrikli araclarin kullanilmaya baslanmasini anlarim da Formula-E cok yapay gorunuyor mesela, yani spor olarak bu elektrikli ve yazilimli makineler sayilmasa keske. Genel olarak Red Bull'un temsil ettigi o hareketli-ilginc ve zorlayici sporlardan kalmadi populer olarak. Her seye show oldu, yapaylik artti ve kurallar da cok sacma oldu...Bunlardan da en cok F1'e uzuluyorum. 2000-2007 yillari ozellikle neydi, simdi ne...NBA de benzer, eskiden maclara bakmak keyifliydi, simdi her all star'da rekor ve bi bikkinlik var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediklerinizin hiçbirine katılmıyorum. Ama saygı duyuyorum.

      Sil
  2. Hiçbir şeyin eski tadı yok be üstad...

    YanıtlaSil
  3. Eski bir yazarindi sanirim, "Soylediklerinize katilmiyorum, ama dusuncenizi sonuna kadar paylasmanizi destekleyecegim" gibi olmus sizin yorumunuz:) Bu, kisisel fikrimdi. Halen merakim devam ediyor ama zevkli degil diye dusunuyorum.

    YanıtlaSil