9 Kasım 2015 Pazartesi

Lada XRAY


Rus üretici Lada sonunda merakla beklenen modeli XRAY'in seri üretim versiyonlarını tanıttı. 2014 yılında tanıtılan ikinci konsept araca çok benzeyen otomobilde üç motor seçeneği sunulacağı da açıklandı.

Konsept aracın ana hatlarını korumayı başaran Lada far tasarımında hafif bir değişim yaparken jantlar da tahmin edileceği gibi küçülmüş. Stopların üst bölümünü traşlayan firma tavana radyo anteni ekleyerek değişimi tamamlamış.


Renault-Nissan ortaklığının B0 platformunu kullanan otomobil bu şekilde Dacia modelleriyle kardeş olmuş oluyor. Sedece benzinli motorlarla donatılacak olan XRAY'in 1.6 litre hacimli ünitesinin 106 ve 114 beygir güç üretebilen seçenekleri bulunurken 1.8 litre hacimli motor 123 beygir gücünde.

5 yorum:

  1. bu nasıl bir araç olacak o zaman? Yakıt tüketimi fazla olacak ve ciddi bir bayi ağı problemi var. Üsteli yazılacak fiyat Dacia' ya yakın olursa kullanıcı neden bu aracı seçecek? bunların hepsini düşünerek mi hazırladılar projeyi? Yoksa Rusya dışa olan bağımlılığını azaltsın diye mi böyle bir aracı LADA imişçesine satacaklar? Bence Türkiye' için pek uygun olamayacak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten Türkiye pazarı için üretmeyorlar, Rusya ve Eski Sovyet ülkeleri pazarları için üretiyorlar

      Sil
    2. Bir de genel tüketicinin bu kadar detayı düşünmeyeceği gerçeği var. Hala sorgusuz sualsiz Diesel motora yöneliyor bir sürü insan. Ne başta verilen ek parayı ne de servis masrafları düşünülüyor.

      Sil
  2. Ön kısımın konsept ile alakası bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farların iç tasarımı dışında alakayı geçtim değişen bir şeyi yok önde.

      Sil