20 Kasım 2014 Perşembe

Ford Explorer


Ford'un popüler SUV modeli Explorer da 2014 Los Angeles otomobil fuarına makyajlı olarak gelen araçlar arasında yerini aldı. Yeni modelin iç ve dışının haricinde kaputu altında da yenilik bulunuyor.

Çok daha köşeli bir burun yapısına kavuşan aracın ön panjur, farlar ve tamponları tamamen yenilenirken kaputu da makyajlanmış. Yeni jant ve renk seçeneklerine de kavuşan Explorer'ın stopları da elden geçirilirken arka bölümde küçültülen anten, daha büyük bir spoiler, farklı bir bagaj kapağı, yeni tampon ve dörtgen biçimli egzoz çıkışları dikkat çekiyor.


Kapı alt korumalarının da şekli değişirken iç mekanda yine dijital fakat farklı bir tasarıma sahip gösterge panelinin kullanıldığı görülebiliyor. Orta konsolda sunulan büyük dokunmatik ekranın altında alışılmış düğmelere sahip kumanda paneli benim gibi eski dokunmatik düğmeleri beğenmeyen müşterilerin dinlenmiş olduğunu gösteriyor.

Platinum isimli üst donanıma da kavuşan araçta ahşap kaplamalar, deri döşeme, iki tekli koltuk sunan orta koltuk sırası, panoramik cam tavan, LED farlar, 20 inç çaplı jantlar, ısıtmalı direksiyon simidi ve 500 Watt çıkış gücü sunan Sony ses sistemi yer alıyor.


Güncel modellerde sunulan turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun yerini Mustang'de de görev yapan 2.3 litre hacimli üniteye bırakan Explorer bu araçta en az 270 beygir güç, 405 Nm tork sunuyor olacak.

5 yorum:

  1. ABD'de sınıfının en çok satanı olmasının nedeni ne acaba?
    Bir de ön yüz tasarımi için yorumlarınızı merak ettim; Diğer modellerle olan marka yüzü bağını koparmış gibi duruyor, iyi mi kötü mü bilemedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında önü Flex'i andırıyor biraz. Yakında diğer SUV modellerinin de makyajlanmasıyla zaten uzun sürmez yalnızlığı.

      Kuzey Amerika pazarında başarısı müşterilerin isteklerine daha iyi cevap verebilmesinden kaynaklanıyor büyük ihtimalle.

      Sil
    2. onur bey bi kuzey Amerika seyahatinde ellerinden öper gibime geliyor. ne dersin?

      Sil
    3. Bence de öper. Bir Mustang bir de bunu test ederim gidince.

      Sil
  2. range rover sport'a genel olarak benziyor (iç mekan hariç) hatta kia sorento'nun yüzüne de çok yakın bir burun tasarımı var. ama amerika'nın en çok satanlarından olmasına bi mani yok.

    YanıtlaSil