6 Haziran 2014 Cuma

BMW X6


2013 yılında X5 modelinin yeni nesil versiyonlarını tanıtan BMW şimdi de aynı aracın daha sportif bir tasarıma sahip modeli olan X6'yı yeniledi. Otomobilin ikinci nesli de eskiden olduğu gibi dikkat çekici bir görünüme sahip.

Aslına bakılırsa tasarımında büyük bir sürpriz olmayan aracın önden görünümü yine X5'e benziyor. Daha sportif görünümlü tamponlarla donatılan X6'nın şişkin çamurlukları da güçlü görünümü pekiştiriyor. Arka kısımda yine yatık bagaj kapağı kullanılırken koyulaştırılmış stopların tasarımı biraz daha yumuşatılmış. Diğer sportif BMW modellerinde olduğu gibi ön çamurlukların arkasına solungaçlar eklenirken 19 inç çaplı jantlar standart donanıma alınmış.


İç mekanı da X5'ten alınan otomobilin bu bölümünde deri kaplı, şık görünümlü ön konsolla birlikte farklı malzeme ve renk kombinasyonlarına sahip kaplamalarla çift renkli deri döşemeler dikkat çekiyor. Aracın standart donanımında sunulan diğer aksesuarlarsa elektrikli bagaj kapağı, bi-xenon farlar ve direksiyon simidi arkasında yer alan kulakçıklardan kumanda edilebilen 8 ileri vitesli otomatik şanzıman olarak sayılabilir. 580 litre hacimli bagaj, sırtlıkları 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuklar sayesinde 1.525 litreye genişletilebiliyor.


İlk etapta 3 motor seçeneğiyle piyasaya çıkacak olan X6'nın tek benzinli seçeneği olan xDrive50i'de çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor yer alıyor. 450 beygir güç, 650 Nm tork üretebilen ünite aracı 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaştırabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılıyor.

xDrive30d tarafından kullanılan 3 litre hacimli turbo Diesel motor 258 beygir güç, 560 Nm tork üretebilirken aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 6.7 saniye, maksimum süratiyse 230 km/s olarak açıklanmış.

Yine 3 litre hacim ve 3 turbo beslemeye sahip olan M50d'deyse 381 beygir güç, 740 Nm tork üretebilen Diesel ünite yer alıyor. 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 250 km/s'te sınırlandırılmış.

9 yorum:

  1. 2 litre benzinli isteriz !!!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok kardeşim öyle bi kötülük yapmazlar x6'ya :) sportif model çünkü hantal kalmasını istemezler.5 serisinde 2 litrelik motorun olup 6 serisinde olmaması gibi düşün :)

      Sil
    2. Tek başına 2 litre hacimli motor güçsüz gelecektir ama X5'te olduğu gibi hibrit modelinde kullanılabilir.

      Sil
  2. bmw'nin suv'larını hiçbir zaman beğenmeyen biri olarak söylüyorum,oldukça şık bir araç olmuş.sanırım mlc'nin gümbür gümbür geldiğini görünce biraz da tasarım kasmışlar.çok hoşuma gitti bu x6.mlc de çıktığında güzel araçlar görcez gibi

    YanıtlaSil
  3. 500.0000 TL ye dayanır artık fiyatı :)

    YanıtlaSil
  4. guzel olmus, eski x6 pek hos durmuyordu ama bu arac olmus. arka kisim ozellikle guzel.

    YanıtlaSil
  5. önceden çirkin devdi hala öyle

    YanıtlaSil
  6. Bazı markalar makyaj yapınca "yeni kasa" algısı yaşatıyor.
    Bazı markalar da değil makyajı, yeni kasa çıkarsa bile ayırt etmek takipçilerinden öteye çıkamıyor. Bmw gibi.
    İyi birşey mi kötü birşey mi bilemedim !
    "Yenilik iyidir <->güzelse bozma " paradoksu ...

    YanıtlaSil