17 Şubat 2014 Pazartesi

BMW 2 Serisi Active Tourer


BMW'nin birkaç yıldır konsept modellerini sergilediği Active Tourer sonunda seri üretim versiyonuyla karşımızda. Yollarda 2 Serisi Active Tourer ismiyle dolaşacak olan otomobilin ilk etapta üç motor seçeneği bulunacak.

Birkaç ufak tefek değişiklik dışında konsept versiyonundan farksız olan aracın bir BMW olduğunu belli eden ön panjuru ve ince yapılı farları şık görünüyor. 16, 17 ve 18 inç çaplı jantlarla sunulacak olan otomobilin yan görünümünde öne yerleştirilen kelebek camlar dikkat çekerken arkada LED stoplar, spoiler ve donanıma göre tampon üzerine eklenen krom çıta dikkatlerden kaçmıyor.


İç mekana geçildiğinde de bir BMW ile karşı karşıya olduğumuzu görebildiğimiz 2 Serisi Active Tourer'ın gösterge tablosunda iki büyük gösterge yer alırken üç kollu direksiyon simidi şık görünüyor. Orta konsolun üst kısmında büyük bir ekran yer alırken ses ve havalandırma sistemlerinin kumandaları diğer BMW modellerinden tanıdık.

Ahşap kaplama ve deri döşeme gibi lüks dokunuşlarla zenginleştirilmiş ön panelde değişik bir detay görülmese de bu segmentte head up display sunan ilk araç olması 2 Serisi Active Tourer'ın artısı. Vites konsolunda iDrive kumandası bulunan aracın orta konsolda yer alan kapaklı gözüyse en alta değil havalandırma kumandasının üzerine yerleştirilmiş.


Panoramik cam tavan ve 40:20:40 oranında katlanabilen arka koltuk sırtlıklarına sahip olan otomobilin bagaj kapasitesi 458 litre ile 1.510 litre arasında değişiyor. 4.342 mm boya, 1.800 mm ene ve 1.555 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesiyse 2.670 mm.

Önden çekişli aracın kaputu altında ilk etapta üç motor seçeneği bulunacağını açıklayan BMW, giriş modeli olan 218i'de turbo beslemeye sahip 1.5 litre hacimli, üç silindirli üniteye yer vermiş. Yeni nesil MINI'de de görev yapan motor 136 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor. 225i'de 231 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli benzinli motor kullanılırken aynı hacimli turbo Diesel motor 218d'de 150 beygir güç, 330 Nm tork üretebilmekte.

2 yorum:

  1. Peter Amca mı tasarladı bu aracı ?
    Bildiğin Kia Carens olmuş.

    http://www.kia.com/eu/-/media/files-from-kme/online-specials/carens-launch-special/assets/images/configurator_start_image.jpg

    YanıtlaSil
  2. İğrenç ötesi olmuş, kim ne derse desin

    YanıtlaSil