29 Haziran 2012 Cuma

Dacia Dokker


Dacia'nın geçtiğimiz ay tanıttığı ticari aracı Dokker'ın detayları da açıklandı. Küçük hacimli motor seçenekleriyle dikkat çeken otomobil Renault Kangoo temelli.

4.36 metre boy, 1.75 metre genişlik ve 1.81 metre yüksekliğe sahip olan araç temellerini kullandığı Kangoo ve teknik ikizi Mercedes Citan'dan daha sportif bir görünüme sahip. Sert bir mizaca sahip ön kısmının yanında arkasında da köşeli hatlar dikkat çeken otomobilin üst donanım seviyelerinde renkli tamponlar, alüminyum alaşım jantlar ve park sensörleri bulunuyor.


İç mekanı sade bir tasarıma sahip olsa da çift renkli plastik konsol ve dokunmatik ekrana sahip müzik sistemi gibi opsiyonel donanımlarla renklendirilebilen Dokker'ın köşeli tasarımı sayesinde koltuklar yatırıldığında 3 metreküp gibi bir ek hacim kullanıma sunuluyor.

Kaputu altında Renault ailesinden tanıdığımız motorlar bulunan Dokker'ın 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitesinin 75 beygir, 180 Nm ve 90 beygir, 200 Nm verilerine sahip iki versiyonu bulunuyor. Eski teknolojiye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motoru 82 beygir güç, 134 Nm tork üretebilen aracın oldukça yeni olan turbo beslemeli 1.2 litre hacimli benzinli motoruysa 115 beygir güç, 190 Nm tork üretebiliyor.

3 yorum:

  1. Araba görüntü olarak Kangoodan çok daha şık fakat içi kangoo gibi basit konsol bu arabaya hiç olmamış. renault Kangooda ve bu araçta konsol işini becerememiş. Günümüze uygun konsolları ne zaman yapacaklar acaba.

    YanıtlaSil
  2. Arka kapıları çift değilde tek olsaydı daha güzel olurdu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üretim maliyeti olarak da düşük olurdu hem. Sordum Dacia yetkililerine, gelecekte oluşan talebe göre olabileceğini söylediler.

      Sil