7 Aralık 2009 Pazartesi

Marangoni Nissan 370Z Hydro


İşte İtalyan lastik üreticisi Marangoni'nin hazırladığı Nissan 370Z modeli.

Ön kısmı ağabeyi GT-R'ı andıran otomobilin tamponları ve marşpiyelerinin tasarımları değiştirilirken arka tamponun altına karbon fiberden üretilen bir difüzör eklenmiş. Yan aynalarının korumaları da karbon fiberden üretilen otomobilin bagaj kapağının üzerinde bulunan büyük spoiler de bu malzemeden üretilmiş.

Asıl işi olan lastiklere de dikkat çekmeyi bilen Marangoni, 20 inç çaplı jantların etrafına mavi renkli lastikler geçirmiş. Bu bölgeye daha da dikkat çekilebilmesi için fren sistemi yenilenirken ön aksta 40 cm çaplı dev fren diskleri 12 pistonlu kaliperlerle eşleştirilmiş.

Otomobilin yukarıya doğru açılan kapılarından içeriye girildiğinde değişikliklerin sınırlı olduğu görünüyor. Mavi renkli deri veya Alkantara ile kaplanan koltukların yanında konsolda kullanılan mavi renkli dikişler dikkat çekiyor.

Otomobilin en önemli yeniliklerinden birisiyse Hydro-drive-system olarak adlandırılan ve hem yakıt tüketimini hem de emisyon oranlarını azalttığı söylenen düzenek. Motorun emme manifolduna katalitik gaz gönderen bu sistemin yanmamış hidrokarbon oranını neredeyse sıfıra indirebildiği söyleniyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder