23 Eylül 2009 Çarşamba

Hennessey HPE700 Camaro


Hennessey, Corvette ZR-1'dan alınan LS9 adlı motorla donatılmış olan Camaro SS bazlı modelini tanıttı. Sadece 24 örneği üretilecek olan otomobili daha da özelleştirmek için bol bol opsiyon sunulmakta.

19 inç çapında jantlarla donatılmış olan otomobilin bütün parçaları kabonfiberden üretilen aerodinamik paketinde ön splitter, yeni marşpiyeler, küçük bir arka spoiler ve difüzör bulunmakta.

Süspansiyon sistemi elden geçirilen otomobilde kullanılan frenler de yenileriyle değiştirilmiş. Önde 6, arkada 4 pistonlu kaliperlerin kullanıldığı sistemde görev yapan disklerin çapı 355 mm.

Otomobilin motoruysa tam bir canavar. 6.2 litre hacimli v8 motor kompresör besleme yardımıyla 705 beygir güç, 975 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşan otomobil 6 ileri vitesli manüel şanzımanıyla maksimum 322 km/s sürat yapabiliyor.

Aracın performansını bu şekilde beğenmeyen müşteriler için motorun çift turbo beslemeyle donatılmış versiyonları da sunuluyor. 850 ve 1000 beygirlik güç seviyelerinde sunulan motor istenilirse 5 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılabiliyor. Diferansiyel soğutucusunu da opsiyonel olarak sunan Hennessey istenilirse fren sisteminde kullanılan diskleri de 380 mm çaplı karbon disklerle değiştirebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder