1 Ağustos 2013 Perşembe

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Squadra Corse


Lamborghini Gallardo ailesine yeni bir katılım oldu. Bu yıl Frankfurt otomobil fuarında sergileneceği açıklanan Squadra Corse, Super Trofeo Stradale temelleri üzerine geliştirilmiş.

Splitter, yan aynalar, difüzör ve yan etekler gibi bölgelerde karbon fiber parçalar kullanılan aracın yan kısmında İtalyan bayrağının renkleri görülebiliyor. Kolay açılabilir bir motor kaputuna da sahip olan otomobilde büyük bir sabit spoiler de görev yapıyor.


İç mekanda biçimsel anlamında bir yenilik sunulmazken dört bir yanda kullanılan Alcantara döşemeler ve karbon fiber kaplamalar dikkat çekiyor. Beyaz renkli gösterge zeminlerine sahip olan aracın metal pedal seti de özel. Standart olarak hafifletilmiş yarış koltuklarıyla sunulacak olan bu Gallardo'da Squadra Corse logoları da bulunuyor.

1.340 kg boş ağırlığa sahip olan otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motoru 570 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan araç 0'dan 100 km/s sürate 3.4, 200 km/s sürate de 10.4 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 320 km/s olarak açıklanıyor.

5 yorum:

  1. Ortalıkta AMG den alınan bir turbo beslemeli motorlarla 500 bg güç üreten markalar varken Ferrari ve Lamborghini neden üretmiyor acaba? Sanırım California modelini turboyla test ediyorlardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turbo beslemeler bu markalar tarafından da yavaş yavaş kullanılacak gibi. Sıkılaşan egzoz normları ve Formula 1'de de artık turbo besleme kullanılacak olması işleri hızlandıracak.

      Sil
    2. Ferrari FXX Evoluzione'a twin turbo besleme uygulasa Koenigsegg ve Bugattiyi saf dışı bırakmaz mı?

      Sil
    3. fxx ve fxx evo tamamen ayrı bir olay, bir kere street legal değil bu araçları ferrarinin. ancak pist araçlarıyla mukayese edilebilirler. koenigsegg yine neyse de bugattinin bu tür karşılaştırmalarda durmadan kullanılmasının anlamsızlığını insanlar kavrayamadı hâla. bugatti volkswagen'in laf olsun diye kendi parasını bile çıkarmayan zararına ürettiği hantal kaba her tarafı turbo olmuş lagtan feleği şaşmış bir araç.

      Sil
    4. Hyper car klasmanında son hız ve yüksek güç üreten başka hangi aracı katacağım Bugatti haricinde. Aracın zaten mühendislik hatası olmasına birşey demiyorum. Ayrıca Koenigsegg gibi bir firma motor yazılımına kadar kendisi yapıp kar ederken Bugattinin kar getirmemesi sadece National Geographic te bu aracı izleyenlerin bir efsanesi bence.

      Sil