3 Nisan 2012 Salı

Lincoln MKZ


Yeni nesil Lincoln MKZ tanıtıldı. Konsept versiyonu geçtiğimiz Ocak ayında sergilenen otomobilin seri üretim versiyonları da Detroit'te sergilenen modeli aratmıyor.

Büyüyen çift ön panjur ve küçük farlarla birleşen şişkin kaput araca oturaklı bir görünüm sağlarken büyük jantlar ve ön tampona yerleştirilen LED dinamik bir görünüm sunuyor. Arkaya gittikçe daha da sportifleşen bir tasarım anlayışına sahip olan MKZ'nin stopları, arka kısmı boydan boya geçen LED'den oluşuyor. Oldukça yüksek bir bagaj çizgisine sahip olan otomobilin en güçlü modelleri dört egzoz çıkışına da sahip.


Göze hoş gelen tasarımı iç mekana da taşıyan MKZ'nin konsolları üzerinde kullanılan ahşap ve metal kaplamalar bol olmasa da açık renkli iç döşemelerle bu kısımdaki eksiklik bertaraf edilebiliyor. Şık bir direksiyon simidiyle donatılan otomobilin orta konsolunda yer alan kumanda düğmelerinin boyutları oldukça küçülmüş. Gösterge panelinin tamamı LCD'den üretilen otomobilin panoramik cam tavanı istendiğinde arka camın üzerine doğru tek parça olarak açılabiliyor.

Yeni nesil büyük sedanlarda görmeye alıştığımız adaptif cruise control, kaza önleme sistemi, şerit değiştirme asistanı, kör nokta uyarısı, arka çapraz trafik sensörü ve park etme yardımcısının yanında MyLincoln Touch isimli sürücü arabirimi ve şişirilebilir arka emniyet kemerleri gibi donanımlar da sunan aracın en gelişmiş müzik sistemi 14 hoparlör ve 700 watt çıkış gücü sunmakta.

Üç değişik motor seçeneğiyle satılacak olan MKZ'nin turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 240 beygir güç, 367 Nm tork üretebilirken 3.7 litre hacimli v6 motor 304 beygir güç, 377 Nm tork üretebiliyor. Her ikisi de 6 ileri vitesli otomatik şanzıman ve önden çekiş sistemiyle sunulan ünitelerle birlikte dört tekerlekten çiş sistemi de alınabiliyor.

Yine 2 litre hacimli bir motorla sunulan hibrit modelde elektrik motoruyla birlikte 188 beygir güç alınabilirken önden çekiş sistemi ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman bu modelle birlikte standart olarak alınıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder