11 Ocak 2012 Çarşamba

Lincoln MKZ


Ford'un lüks yan markası Lincoln 2012 Detroit otomobil fuarında gelecek nesil MKZ modelinin konsept halini sergiledi. Dış ölçülerinin büyüdüğü gözlenen otomobil yeni bir platform üzerinde yükselecek.

Damla formunu andıran hatları akıcı görünen aracın önünde tipik çift bölgeli panjur ve ince yapılı LED farlar dikkat çekerken yanda büyük jantlarla küçük aynalar gözden kaçmıyor. Cam tavanla donatılan otomobilin arka kısmındaysa boydan boya uzanan stoplar ve tampona entegre edilmiş egzoz çıkışları dikkat çekmekte.


Dış kapı kolları gizlenen aracın iç mekanında lüks hakim. Cam tavan sayesinde oldukça ferah olan yaşam alanında dört adet tekli koltuk bulunuyor. Geniş orta konsol üzerinde bulunan dokunmatik ekran ve çevresindeki kumanda elemanları derli toplu bir görünüm sergilerken deri, ahşap ve alüminyumun birlikteliğinin yarattığı görünüm başarılı.

Üzerinde kontrol düğmeleri bulunan şık tasarımlı bir direksiyon simidine sahip olan MKZ konseptinin dijital gösterge tablosu, eğlence ve iletişim arayüzü MyLincoln Touch ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış.

Hem iki hem de dört tekerlekten çekişli versiyonlarının üretilmesi planlanan aracın motor seçenekleriyse henüz açıklanmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder