19 Nisan 2012 Perşembe

Audi RS Q3


Audi'nin 2012 Pekin otomobil fuarında sergileyeceği yeni konseptlerden ilki oldukça dikkat çeken bir RS ailesi üyesi olacak. Markanın kompakt SUV ailesi Q3'ün en sportif modelinin müjdesini veren aracın performans verileri etkileyici.

Otomobilin etkileyici olan bir diğer yanı da görünümü. Alt kısmında bütük bir splitter bulunan ön tamponunda dev hava girişleri ve petek desenli ızgara oldukça sportif bir görünüm sağlamakta. Çamurlukları genişletilen aracın 20 inç çaplı jantları da güzel tasarımlarıyla dikkat çekiyor.

Çamurluklar, yan etekler, tampon alt kısımları ve yan aynaları siyah renkli olan RS Q3'ün alçaltılmış süspansiyonu ve arkada bulunan difüzör yol tutuşunu iyileştirirken çift oval egzoz çıkışı RS ailesinin imzası olarak bu otomobilde de yerini almış.


Sportifliği iç mekanda da devam eden otomobilin RS logolu koltuklarında yüksek yan destekler ve siyah-mavi deri döşeme dikkat çekerken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi Alcantara ve mavi renkli karbon fiberle kaplanmış. Kapılar ve ön yolcu konsolunda da dikkat çeken mavi renkli karbon fiber kaplamalar alüminyum süslemeler ve metalik renkli gösterge tablolarıyla iyi uyum sağlamış.

RS3 Sportback ve TT-RS modellerinde de görev yapan turbo beslemeli 2.5 litre hacimli motoru 360 beygir güç üretebilen RS Q3 dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli S Tronic şanzımanla donatılmış. 0'dan 100 km/s sürate 5.2 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 265 km/s.

4 yorum:

  1. audi den nefret eden biri olarak ben hayran kaldim bu araca. keske konsept degil de seri uretim modeli olsaymis. hem performansi hem gorunumu oldukca etkileyici.

    YanıtlaSil
  2. Ben de Audi'nin son zamanlarda S ve RS ailelerini aşırı sade tasarladığını düşünüyordum ama RS Q3 güzel görünüyor gerçekten de. Seri üretime geçme ihtimali büyük ki geçtiğinde de çok az değişiklik olacaktır görünümünde.

    YanıtlaSil
  3. Tam anlamıyla 'anlamsız' bir araç. Uzun uzun yazarım ama gerek bile görmüyorum, bazı araçlar vardır markaların kendi vitrinleri olan ürünlerdir, bazıları da sadece pazara ve tüketicinin isteğine göre çıkan ürünlerdir. İşte bu ikincisi. Gerçekten komik ya, 2.5l. 360hp bir kompakt SUV :D Birisi size 'oksimoron' nedir derse bunu örnek verin.

    YanıtlaSil
  4. :)

    İhtiyaç var mıdır böyle bir araca? Yoktur bence de ama yapılabildiğini görmek yüzümü güldürdü.

    YanıtlaSil