5 Nisan 2012 Perşembe

Acura RLX


2012 New York otomobil fuarının seri üretime yakın konsept araçlarından olan Acura RLX, markanın büyük sedan modelinin gelecekte nasıl görüneceğinin bilgisini veriyor.

Tasarımında Honda Accord, Toyota Camry ve Subaru Legacy gibi diğer Japon sedanlarından esinlenilmiş gibi duran otomobilin LED teknolojisine sahip far ve stoplarıyla 20 inç çaplı jantları en çok dikkat çeken özellikleri.

İç mekanında da büyük dokunmatik akranıyla Acura çizgilerini devam ettiren otomobilin giriş modelinde kullanılacak olan 3.5 litre hacimli v6 motorun 314 beygir güç üretmesi ve bu gücünü ön aksa aktarması öngörülmüş.

Hibrit modeli de aynı benzinli motora sahip olan araç 3 adet elektrik motorunun da yardımıyla karma gücü 375 beygire yükseltiyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan bu otomobilde 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman kullanılmış.

2 yorum:

  1. acura şu demode ızgaradan vazgecmedı hala,bu tasarımlarla işleri çok zor

    YanıtlaSil
  2. Sadece ızgara olsa neyse. Araçlarının geri kalanı da tam bir Japon kırması oluyor şu sıralar. Birazı Toyota, birazı Subaru, az biraz Nissan...

    YanıtlaSil