7 Aralık 2011 Çarşamba

Nissan Juke-R


Hatırlayacağınız gibi Nissan, geçtiğimiz Ekim ayında Juke'un süperspor konsept modeli Juke-R'ı tanıtmıştı. Standart bir Juke ile GT-R'ın birleşmesinden meydana gelen aracın resmi fotoğrafları da su yüzüne çıktı.

Mat siyah gövde rengine sahip olan otomobilin ön tamponunun alt kısmına bir splitter eklenirken çamurluklar genişletilmiş. GT-R'ın jantlarıyla donatılan aracın bagaj kapağı üzerinde çift parçalı spoiler kullanılırken yeniden şekillendirilen arka tamponunun altına bir difüzör eklenmiş. Bu arada aracın yan etekleri de daha aerodinamik bir şekilde tasarlanmış.


İç mekanında takla kafesi, yarış koltukları ve dört noktadan bağlantılı emniyet kemerleri dikkat çeken aracın vites konsolu, havalandırma ve radyo kumandaları, navigasyon ve bilgi ekranı, direksiyon simidi, pedal seti ve gösterge paneli GT-R'dan alınmış.

Dört tekerlekten çekiş sistemi, süspansiyon ve fren sistemleri gibi donanımlarını da GT-R'dan alan Juke-R'ın çift turbo beslemeye sahip 3.8 litre hacimli v6 motoru da markanın süperspor otomobilinden alınmış ancak transfer sırasında gücü 480 beygirde kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder