16 Kasım 2011 Çarşamba

Dodge Charger SRT8 Super Bee


Yellow Jacket ile yetinmeyen Dodge, 60’lı yıllardan kalma bir başka efsanevi ismi canlandırıyor. Charger SRT8 temelleri üzerine geliştirilen araç görünüm olarak standart modellerden farklılaştırılmış.

Ön panjur, 20 inç çaplı jantlar, motor kaputu üzerinde bulunan çukurlar ve bagaj kapağı üzerinde bulunan spoiler gibi siyaha boyanan aracın ön tamponu yan eteklerle uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Arka kısımda çift çıkışlı egzoz sistemi ve siyah renkli difüzör dikkat çekerken gövde üzerine “Super Bee” ve “392 Hemi” armaları işlenmiş.


İç mekanında özel koltuk döşeme desenleri ve alt kısmı düzleştirilmiş, ısıtmalı direksiyon simidiyle dikkat çeken araçta bu bölüme vites değiştirmeye yarayan kulakçıklar eklenmiş. İç mekanında da “Super Bee” logoları bulunan otomobilin fren kaliperleri siyaha boyanmış.

Sadece sarı ve siyah gövde renklerine sahip olacak sınırlı üretim otomobilde Brembo’dan alınan fren sistemi görev yapıyor. Ön aksta 360 mm çaplı diskler görev yaparken arkada 350 mm çaplı diskler 4 pistonlu kaliperlerle eşleşmiş.

6.4 litre hacimli v8 motorunu Challenger SRT8 392 Yellow Jacket ile paylaşan araç 470 beygir güç, 637 Nm tork üretebiliyor. 0’dan 100 km/s sürate yaklaşık 5 saniyede ulaşabilen Super Bee’nin maksimum sürati 282 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder