25 Ocak 2010 Pazartesi

Renault Master


Renault, ticari araç modeli Master'ın, uzun süredir beklenen yeni modellerini tanıttı.

Eskisinden çok farklı bir görünüme sahip olan aracın dik yerleştirilmiş farları ve dev ızgarası güçlü bir görünüm sunmakta. İç mekanda bulunan eşya gözlerinin sayısını artıran Renault, gösterge tablosunu otomobil modellerinde kullanılanla değiştirmiş. İç mekanda göze garip gelen tek unsur iç aynanın üzerine konumlandırılan bilgi ekranı. Bu ekran minibüs modellerinde arkada oturan yolcular için olumlu bir gelişme olsa da şoförün görüş alanının dışında kalıyor.

Yanda bulunan kayar kapısının genişliği 17 cm artırılan araç artık istenildiğinde hem sağda hem de solda birer kayar kapıyla alınabiliyor. Dört ayrı uzunlukta kasa sunan araç üç değişik yükseklikte alınabiliyor. 2.8, 3.3, 3.5 ve 4.5 tonluk versiyonları bulunan araç önden çekiş veya arkadan itişli olarak sipariş edilebiliyor. 3.3. ve 3.5 tonluk versiyonlar tek veya çift arka lastikle alınabilirken 4.5 tonluk model sadece çift arka lastikle sunuluyor.

Yeniden tasarlanan turbo Diesel motoru artık 2.3 litre hacimli olan aracın 100, 125 ve 150 beygir gücünde üç versiyonu bulunuyor. Eski modellere oranla, ortalama tüketim değeri, önden çekişli versiyonlarda 1, arkadan itişli versiyonlardaysa 2.7 litreye varan oranda azalma göstermiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder