28 Haziran 2023 Çarşamba

BMW X1 M35i xDrive


Geçtiğimiz yıl yeni nesline kavuşan BMW X1 şimdi de en yüksek performanslı versiyonuyla karşımızda. M arması taşıyan otomobil, markanın güncel ürün gamında yer alan en güçlü dört silindirli motorla donatılırken görsel olarak da farklılık sunuyor.

M sport paketli aracın ön tamponuna sahip olan M35i'de orta hava girişi biraz daha farklı iç tasarıma sahip. 19 veya 20 inç çaplı jantlarla donatılabilen otomobilde siyah renkli krom parçalar haricinde yan aynalar da bu renkte alınabiliyor. Arka bölümde daha agresif duran spoiler ve arka tamponla birlikte sahte difüzör ve dört egzoz çıkışı görülebiliyor.

İç mekanda yolcuları siyah tavan döşemesiyle karşılayan araçta M armalı ve arkasında vites değiştirme kulakçıkları bulunan direksiyon simidi, metal pedal seti, aydınlatmalı M armaları ve sabit kafalıklara sahip ön koltuklar ve yine M renklerine sahip emniyet kemerleri sunuluyor. 

Fren sistemi önde 386 mm çaplı diskler ve dört pistonlu kaliperlerle donatılabilen otomobilin adaptif süspansiyon sistemi ve sportif direksiyon sistemi de özel ayarlara sahip. Ayrıca motorun da 6 silindirli ünitelerden ödünç alınan bazı parçalarla güncellendiğini belirtelim.

Motor demişken, X1 M35i xDrive'ın kaputu altında görev yapan 2 litre hacimli ünite Avrupa'da 300, Amerika'daysa 317 beygir güç üretebiliyor. 400 Nm tork sunan motor 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi ikilisine de sahip. Ön aksta mekanik sınırlı kaydırmalı diferansiyele de sahip olan modelin maksimum sürati 250 km/s'te sınırlanırken 0-100 km/s deparı 5.4 saniyede tamamlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder