16 Ocak 2017 Pazartesi

Jaguar F-Type


Şu sıralar sessiz sakin makyajlanan otomobiller arasına bir de İngiliz katıldı. Jaguar'ın şık coupé ve roadster modeli F-Type, 2017 yılına yeni yüzüyle girecek. Araçta ayrıca yeni bir motor seçeneği de bulunacak.


Ön bölümde yoğunlaşan makyaj sonrasında yeni bir tampona kavuşan otomobilde artık full LED farlar görev yapıyor. Yeni gövde renkleri ve jant seçenekleri de güncellemenin getirdikleri arasında sayılabilir.

İç mekanda yeni bir bilgi-eğlence ekranı sunan F-Type modellerinde farklı alüminyum ve krom kaplamaların yanında yenilenen koltuklar ve GoPro ile ortaklaşa geliştirilen bir telemetri programı sunulmakta.


Aileye yeni katılan ve sadece 2017 yılında alınabilecek 400 SPort Edition'da 3 litre hacimli benzinli motorun 400 beygir güç üretebilen seçeneği kullanılırken güçlendirilmiş frenler, elden geçirilen süspansiyon sistemi ve 20 inç çaplı jantlar bu aracın standart donanımında yer alıyor.

Aynı motorun 335 ve 375 beygir güç üretebilen seçenekleri R-Dynamic isimli donanıma kavuşurken v8 motorlarda bir yenilik yok. 6 silindirli motorlar iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabilirken v8 üniteler sadece dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor.

4 yorum:

  1. Onur bey sitenin mobil görünümünde değişiklik yapmanız mümkün mü ? Testlerden seçmeler bölümü yada tesr listesi gibi ayrıntılara mobil görünümünden ulaşamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogspot'un standart şablon yetersizliği malesef. Takip ediyorum gelişmeleri. Şayet daha kapsamlı kontrollere sahip bir versiyonu çıkarsa ona geçeceğim.

      Sil
  2. Onur Bey Merhabalar,
    Ben bu aracın V6 S AWD olanı ile yeni Porsche 718 Cayman S arasında kaldım ikisinden birisini alacağım. Bir tarafta muhteşem bir ses ve görüntü fakat daha düşük performans, yol tutuş ve daha yüksek yakıt tüketimi var. Diğer tarafta kötü bir ses, 4 silindir ve fena olmasa da daha kötü bir görüntü var. Fakat performans değerleri, yol tutuşu, yakıt tüketimi ve iyi işçiliği var ve tabiki fiyatı da biraz daha yüksek. Sizden ricam siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz ve nedeni ne olurdu söyler misiniz?
    Teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor karar gerçekten de. Her tarafta bulunmayan araç sürmeyi severim ama bunların her ikisi de ender karşılaşılan cinsten. Arkadan itiş harika ama 400 beygire yaklaşan güçlerde de dört tekerlekten çekiş sistemi daha iyi performans gösteriyor.

      Şöyle diyeyim; Kendi paramla alacak olsam Porsche, kiralama yoluyla alıyor olsam Jaguar derim :)

      Seçim tamamen duygusal. Her ikisi de başarılı otomobiller. Porsche'nin özel bir yeri var benim gönlümde. Jaguar biraz daha makina, Cayman daha bir organikmiş gibi geliyor bana.

      Sil