6 Ocak 2016 Çarşamba

BMW i Vision Future Interaction


Alman üretici BMW, gelecekte araçlarında kullanmak istediği teknolojileri i ailesini kullanarak tanıtıyor. Bu tanıtımın ilk ayağı aynalar yerine kameralara sahip i3 ve i8 modelleri olarak karşımıza çıkarken ikinci etapta yolcu-araç iletişimine yoğunlaşılmış.

2012 yılında tanıtılan i8 Spyder'ı temel alan i Vision Future Interaction konseptinin yüzü tanıdık. Kapıları ve yan aynaları bulunmayan otomobilin gövdesinde ufak tefek rötuşlar göze çarparken arkası da daha düz bir yapıya sahip. Aerodinamik tasarıma sahip yeni jantların desenleri de i8 ailesinin genel tasarım anlayışını yansıtıyor.


İç mekanında ince yapılı koltuklar haricinde yine tanıdık bir yapı göze çarpsa da aracın ana farklılığı da burada görülüyor. Dijital gösterge paneli ve çift kola sahip direksiyon simidi haricinde konsolda dikkat çeken en büyük aksesuar 21 inç genişliğindeki interaktif ekran. Dokunmatik olsa da el hareketlerini algılayabilen konsept sayesinde ileriye uzanmadan da kumanda edilebilen ekranın sürücü tarafından daha rahat görülebilmesi için otonom sürüş modunda koltuk otomatik olarak geriye doğru çekiliyor.

Bu arada otonom sürüş modu seçildiğinde mavi renkte aydınlatılan direksiyon simidi panele doğru çekilerek sürücüye ek hacim yaratılıyor.

2 yorum: