5 Ocak 2016 Salı

FFZERO1


İş elektrikten açıldığında aklımıza gelen iki isim Tesla ve Faraday. Bu isimlerden ilki bir süredir elektrik motorlu araçlar üreten bir firmada da kullanılırken ikincisine aynı görevin verilmesi 2016 yılını buldu.

Çinli bir milyarderin A.B.D.'de kurduğu Faraday Future isimli firmanın ilk konsept çalışması olan ZERO1 fütüristik bir görünüm sunuyor. Vision Gran Turismo konseptlerini andıran otomobilde abartılı bir aerodinamik kitle birlikte dev jantlar ve ince yapılı LED aydınlatma grubu kullanılmış.


Tek kişilik bir kabine sahip olan konseptte bir kubbe içerisine yerleşen sürücüyü çevreleyen konpit bir savaş uçağını hatırlatıyor. Dijital gösterge paneline sahip olan otomobilin oval direksiyon simidinin göbeği de navigasyon sistemine ev sahipliği yapıyor.

Teknik verileri de etkileyici olan FZERO1'ın dört elektrik motorunun toplam güç çıkışı 1.000 beygirin üzerinde. Ağırlığı açıklanmayan otomobilin maksimum süratinin 320 km/s'in üzerinde olması, 0'dan 100 km/s sürateyse yaklaşık 3 saniyede ulaşabilmesi planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder