26 Ocak 2014 Pazar

Ferrari F14-T


Her yıl Formula 1'in beki de en çok beklenen aracı Ferrari'nin yarıştıracağı model oluyor. Rakiplerinden farklı yollar izlemek konusunda başarılı olan İtalyan ekip bu yıl da geleneği bozmamış gibi görünüyor.

Garipleşen burun tasarımlaıyla bu yılın Formula 1'in en şık araçlarını barındırmayacağı artık açıklığa kavuştu. Bununla birlikte Ferrari'nin büyük bir açıyla alçalan ön kısmı ve McLaren ile Lotus gibi takımların araçlarının aksine kısa tutulan küt burnu görnümden çok işleve önem verildiğini kanıtlar gibi duruyor.


Her yıl olduğu gibi aracın büyük çoğunluğunda kırmızı renk hakim olsa da otomobilin alt ve arka kısmındaki siyah bölme de dikkatlerden kaçmıyor. Yeni aerodinamik paket kuralları sonucunda difüzör düzleştirilirken turbo beslemeye sahip v6 motorun dev egzoz çıkışı arka uyarı lambasının hemen üzerine yerleştirilmiş.

2 yorum:

  1. iflah olmaz bir kimi fan'ı olarak bu sene ferrari'nin araç geliştirmede başarılı olmasını bekliyorum. normalde otomotiv olarak ferrari'ye sempatiden ziyade antipati beslerim o ayrı.

    YanıtlaSil
  2. ferrariyi oldum olası sevmem ama iş f1 aracına gelince ferrariden ötesi yalan bu arada Michael Schumacheri saygıyla anıyorum onun kullandığı bir aracı hatırlıyorum 12 milyon dolardı şimdikiler v10du v8 oldu en son v6 oldu seslerde gittikçe tizleşti 90ların efsane yarışlarını ararız gibi geliyor bana

    YanıtlaSil