27 Mart 2013 Çarşamba

Audi A3 ve S3 Sedan


İki yıl önce Cenevre'de konsept versiyonuyla tanıştığımız Audi A3 Sedan'ın seri üretim modelleri, S3 Sedan ile birlikte 2013 New York otomobil fuarında sergilenecek.

4.458 mm boya, 1.778 mm genişliğe ve 1.415 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.626 mm olarak açıklandı. Büyük bir sürpriz sunmayan gövde tasarımı B sütununa kadar hatchback kardeşle aynı olsa da arka kısımda farklı tampon, spoiler şekilli bagaj kapağı ucu ve LED stoplar dikkat çekiyor.


İç mekan tasarımını da 5 kapılı kardeşinden alan otomobilin S3 Sedan modelinin tasarımında kromajlı tampon ve ön panjur çıtaları, daha geniş yan etekler, alüminyum görünümlü yan aynalar, difüzör, küçük bir ek spoiler, dört çıkışlı egzoz sistemi ve 25 mm alçaltılmış süspansiyon sistemi dikkat çekiyor.


Tamamı turbo beslemeye sahip 1.4, 1.8 ve 2 litre hacimli benzinli motorlar sırasıyla 140, 170 ve 211 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli turbo Diesel ünite 150 beygir gücünde.


Yine 2 litre hacimli, turbo beslemeli motorla donatılan S3, 300 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemini standart olarak sunan otomobilin 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan versiyonları 0'dan 100 km/s sürate 5.3 saniyede ulaşabilirken 6 ileri vitesli S-Tronic bu süreyi 4.9 saniyeye çekiyor. Her iki şanzıman seçeneğiyle de maksimum sürat 250 km/s'te sınırlı.

5 yorum:

  1. aracın dışı, özellikle arka bölümde concept modelden biraz sapsalarda çok güzel ancak, iç tasarım herkese hitap etmiyor. özellikle alt donanımlı modellerinki. zaten bu fotolardaki iç görüntü full+full modellere ait yani baz versiyon fiyatına en az 20.000-25.000 tl ekle.

    YanıtlaSil
  2. yıllar öncesinden beri bazı otomobil dergilerinde sedanın ölmesinden bahsedenler buna ne yorum yapar merak ediyorum? öbür yanda sedandan insanlık hiç vazgeçmeyecek mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A.B.D. ve Çin gibi dev pazarlarda insanlar şehir dışında yaşamaya devam ettiği sürece sedanlar el üstünde olacak. Türkiye gibi ülkelerde de insanlar station wagon modelleri keşfedene kadar güçlü olacak sedan.

      Sil
  3. a4 ile olan benzerlik gözden kaçmıyor. bence bunu sadece abd ve çin pazarlarında satmaları akıllıca olur, çünkü avrupa'da a4 satışlarını baltalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence tam tersi. Avrupa, hatchback pazarı olduğundan zaten bu ikiliye talep düşük olacaktır. Örneğin Fransa'da satışa bile sunulmayacak büyük ihtimalle.

      Amerika ve Çin gibi pazarlarda A3 ve A4 arasında bulunan fiyat farkı büyük olmadığından daha güçlü bir A3'e kayabilir potansiyel müşteriler.

      Sil