24 Haziran 2011 Cuma

BMW M3 CRT


BMW M3'ün sayısız özel seri modeline bir yenisi eklendi. Fakat bu sefer işler biraz farklı. Öncelikle bir sedan olan yeni model, diğer versiyonların çoğundan farklı olarak daha fazla güç sunuyor.

Tanıtımı geçtiğimiz yıl yapılan M3 GTS'in dört kapılı ve evcilleştirilmiş modeli olarak tanımlayabileceğimiz otomobil genel anlamda büyük bir tasarım değişikliği sunmasa da detaylarda farklılıklar mevcut. Ön tamponun altına yerleştirilen karbon fiber splitter kırmızı bir şeritle süslenirken aynı renk yan ve kaput üzerinde bulunan hava çıkışlarında da mevcut. Siyah renkli, 19 inç çaplı jantlara sahip olan aracın bagaj kapağının üzerinde de karbon fiberden üretilmiş bir spoiler bulunuyor.

İç mekana geçildiğinde kapı eşiklerinde yer alan kaplamaların kırmızıya boyandığı görülürken aynı renk deri döşeme ve paspasların kenarlarında da kullanılmış. Karbon fiber kasalı yarış koltukları önde oturanları sararken arka koltuklar da, omuz ve baldır kısımlarında şişkinlikler yaratılarak iki kişi için tasarlanmış.

Gelelim otomobilin güç ünitesine. M3 GTS'te de görev yapan 4.4 litre hacimli v8 motor 450 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli çift debriyajlı yarı otomatik şanzımanla eşleştirilen motor aracı 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaştırırken standart bir M3 sedan modelinden 45 kg daha hafif olan M3 CRT'nin maksimum sürati 290 km/s.

Bu derece etkileyici motor performansına sahip olan aracın frenleri de elbette dikkat çekici. Önde 378, arkada 380 mm çaplı delikli disklerle donatılan otomobilin kaliperleriyse 6 pistonlu.

Almanya'da 130.000 Euro seviyesinden başlayan fiyatlarla alıcı bulacak olan bu aracın üretim rakamıysa 67.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder