3 Ocak 2011 Pazartesi

Reiter Lamborghini Gallardo LP600+


Alman modifikasyon firması ve yarış takımı Reiter Engineering, Lamborghini Gallardo serisine bir GT3 yarışçısı daha ekledi. Ciddi oranda hafifletilmiş olan otomobilin motorunda da güçlendirme çalışmaları yapılmış.

Yenilenen ön tamponunun alt kısmına dev bir splitter eklenen aracın yan kısımlarında da deflektörler dikkat çekerken karbon fiberden üretilen bagaj kapağı dışarıdan kilitleniyor. Camlarının sadece küçük bir bölümü, sürgülü biçimde açılabilen otomobilin arkasında ciddi tasarım değişiklikleri bulunuyor.

Magnezyumdan üretilen jantları toplam ağırlığın 1.190 kg seviyesinde kalmasına yardımcı olurken aracın arka kısmının yolda kalmasını dev spoiler sağlıyor. Motor kaputu da yeni bir tasarıma kavuşurken stopların hemen altına alınan egzoz çıkışları daireselden dörtgen yapıya geçiş yapmış.

Arka tamponunun altında çift katlı difüzör kullanılan aracın fren sistemi de modifiye edilirken süspansiyon sisteminde yapılan değişiklikler sonrasında yerden yükseklik sadece 40 mm'ye inmiş. İç mekanı tamamen pist yarışlarına yönelik tasarlanan aracın gereksiz görülen bütün donanımları iptal edilirken oval direksiyon simidi, yarış koltuğu, yangın söndürücü ve takla kafesi standart olarak sunuluyor.

5.2 litre hacimli v10 motor üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda 600 beygir güç alabilen Reiter Engineering otomobil için Avrupa'da 288.500 Euro bedel talep etmekte.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder