7 Temmuz 2015 Salı

Toyota Pixis Mega


Toyota'nın Japonya pazarında sattığı keicar modelleri yenilenmeye devam ediyor. Pixis ailesinin tek hacimli üyesi olan Mega'yı yenileyen üretici teknik yenilik sunmasa da sevimlilik katsayısını artırabilmiş.

Neredeyse dimdik inen bir burun kısmına sahip olan otomobilde kısa bir kaput ve gövdeden farklı renklerde alınabilen tavan, yan aynalar ve tamponlar bulunuyor. Kayar arka kapıları elektrikli olarak açılan aracın aydınlatma grubu tamamen şeffaf pleksiglas arkasına gizlenmiş.


Dış görünümdeki köşeli hatları içeriye de taşıyan aracın gösterge tablosu orta konsol üzerinde. Sürücüye yakın yerleştirilen vites konsolu altı ve torpido gözü önünde büyük gözler sunan otomobilin bagaj zemini altında da ek hacim bulunuyor.


Segment kuralları gereği 660 cc hacimli bir motorla donatılan Pixis Mega'nın atmosferik emişli seçeneği 52 beygir güç, 60 Nm tork üretebilirken turbo beslemeli versiyon 64 beygir güç, 92 Nm tork üretebiliyor. Sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) sunulan araçlarda dört tekerlekten çekiş sistemi de opsiyonel olarak alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder