26 Mart 2013 Salı

Buick Regal


Opel Insignia'nın okyanus ötesinde satılan ikizi Buick Regal makyajlanıyor. Dış görünümünde küçük değişiklikler bulunan otomobilin iç mekanı daha geniş çaplı bir operasyon geçirmiş.

LED gündüz aydınlatmasına sahip farları hafifçe makyajlanan otomobilde daha zarif görünümlü bir ön tampon görev yaparken jant seçeneklerinde de yenilikler yapılmış. Arka tamponu da hafifçe rötuşlanan Regal ailesinin LED teknolojisi kullanmaya başlayan stopları da yeniden şekillendirilmiş.


Farklı tasarıma sahip direksiyon simidinin arkasında dijital gösterge tablosu kullanılan otomobilin orta konsolu tamamen yenilenmiş. Daha büyük bir dokunmatik ekran sunan Regal'ın havalandırma çıkışları biraz incelirken makyaj öncesinde ekranın altında yer alan düğme sırası en üste alınmış. Havalandırma kontrolleri de farklı olan otomobilde bu panel için çift ekran kullanılıyor.


Güvenlik donanımı da zenginleşen Regal kör nokta ve şeritte kalma uyarısı, çarpışma önleme sistemi ve acil durum otomatik frenleme gibi yardımcıları sunmaya başlamış.


Sonunda Turbo ve GS versiyonlarına dört tekerlekten çekiş sistemi eklenen otomobilin 2.4 litre hacimli ünitesinde yenilik bulunmazken turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor artık 260 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Bütün modeller 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunulurken GS'in opsiyonel donanımda manuel şanzıman da bulunuyor.

7 yorum:

  1. Onur abi senin blogun ayarlari mi degisti? bir sure once yenilenmisti boyle fotolara tiklayinca guzel bir ekran aciliyordu o posttaki tum fotolar icinde gezebiliyorduk falan. simdi fotoya tiklayinca yeni bir linkte fotonun kendisi geliyor geri gitmek zorunda kaliyoruz okurken kaldigimiz yere bazen donuyor bazen donmuyor. Iyiydi o eski sistem. Not: Chrome kullaniyorum, Adblock disinda extension bile yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende de aynı sıkıntılılar başladı. Onur Bey konuya bir el atın :)

      Sil
    2. Usuyoruz Onur basgan :p

      Sil
    3. O özellik Blogger'ın otomatik olarak getirdiği bir şeydi. Aynı şekilde kaldırmışlar sanırsam. Bir bakayım geri getirebilecek miyim.

      Sil
  2. bence de güzel bir makyaj olmuş. opel logosu ile daha da hoş duracağını düşünüyorum.ancak casus fotoğraflardan audi a5 gibi daha kaslı bir izlenim veriyordu, öyle olmamış. asıl kritik nokta ise kaputun altında. makyajlı insigina opelin yeni geliştirdiği 1,6 dizel motor ile türkiye'ye gelir mi? Gelir mi Onur Bey ne dersiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1.6 Diesel kaputu altına girerse (ki girer) en çok satılan versiyon olur zaten Türkiye'de. Getirmemek delilik olur.

      Sil
  3. insignia (bizdeki hali) tasarımını sevmiştim, bu makyaj orijinal halden kötü olmamış (stop jag tarzına kayıyo da neyse) bu bence opelin tasarım yönünün başarısını gösteriyor. genelde makyajda modellerin tasarımı olumsuz etkileniyor hatta sçp sıvayanlar var.

    YanıtlaSil