21 Şubat 2013 Perşembe

Audi A3 e-tron


Audi e-tron ailesi genişliyor. İki yıl önce Çin'de A3 e-tron sedan konseptini tanıtan üretici bu yıl Cenevre'de seri üretime hazır bir A3 Sportback'i hibrit hale getirdi.

Görünümdeki farklılıkları yeni ön panjur ızgarası, farklı tasarlanan ve hava girişlerine sahip olmayan ön tampon, yeni jantlar, geniş yan etekler, daha büyük bir spoiler ve farklı arka tamponla sınırlı olan otomobilin iç mekanında da alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi, devir yerine güç göstergesine sahip olan gösterge paneli ve orta konsolun üzerinde bulunan renkli ekrana eklenen enerji tüketim şemaları bulunuyor.


1.4 litre hacimli TFSI motoru 150 beygir güç üretebilen otomobilin elektrik motoru 102 beygir güce sahip. Karma kullanımda 204 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen üniteler 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla gücü ön aksa aktarıyor.

0'dan 100 km/s sürate 7.6 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 222 km/s olarak açıklanırken ortalama yakıt tüketiminin 1.5 litre/100 km olduğu belirtiliyor. Sadece elektrik motoruyla 50 km menzile sahip olan otomobil bu durumda maksimum 130 km/s sürat yapabiliyor.

4 yorum:

  1. Gelir mi turkiyeye gelir mi gelir mi gelsin gelsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelmesi mantıklı olur. Düşük tüketim, yüksek performans, düşük vergi oranı avantajlı.

      Sil
  2. Doğuş oto buna banko 120 bin TL fiyat biçer...

    YanıtlaSil
  3. Aslında bu motor kombinasyonu tam benim gibi evden işe toplam 4 km motor soğukken git-gel yapanlar için. Ama buradan kazanacağımız 3 kuruşu bilen distribütör önceden 40bin lira fiyat farkı koyabilir.

    YanıtlaSil