29 Şubat 2012 Çarşamba

Mini Countryman John Cooper Works


İngiliz üretici Mini, küçük SUV modeli Countryman’in en sportif versiyonunu tanıttı. Sürpriz olmayan bir şekilde John Cooper Works ismini taşıyan aracın görünümü de kendisini belli eden cinsten.

Diğer Mini modellerinde olduğu gibi gövdesi üzerinde değişik grafikler bulunabilen otomobilin tavan ve yan aynaları kontrast renklerde olabiliyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan Countryman JCW opsiyonel olarak 19 inç çaplı jantlarla da sunulmakta. Yüksekliği 10 mm azaltılan aracın ön tampon altında splitter görevi gören çıkıntılar bulunurken daha sportif bir tasarıma sahip ön panjurda petek desenleri bulunuyor.

Birçok yerinde John Cooper Works logoları bulunan araçta hava kanallı yan etekler, daha sportif görünümlü arka tampon, tamponun alt kısmına gizlenmiş çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağı üzeri spoiler gibi donanımlar da standart olarak sunuluyor.


İç mekanı diğer Countryman modellerinden çok farklı olmayan araçta gövde rengine uygun konsol kaplamaları, sportif koltuklar, JCW armalı kapı eşik kaplamaları, alüminyum pedal seti, değişik renkli gösterge tablosu ve kontrast renkte dikiş iplikleri bulunan döşemeler standart olarak sunulmakta.

Markanın bütün model ailelerinde değişik güç seviyeleriyle görev yapan turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motor 218 beygir güç, 280 Nm tork üretebiliyor. Overboost fonksiyonu ile maksimum tork değeri geçici olarak 300 Nm’ye ulaşabilen araçta dört tekerlekten çekiş sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzıman standart olarak sunulmakta.

Manuel şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 7.1 saniyede ulaşabilen Countryman JCW’nun ortalama yakıt tüketim değeri 7.2 litre/100 km olarak açıklandı. Opsiyonel olarak alınabilen 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla 0’dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaşabilen otomobilin tüketim ortalaması 8 litre/100 km olarak açıklandı. Araçların maksimum süratleriyse 225 ve 223 km/s.

2 yorum:

  1. yanılmıyorsam daha önce 2 litre motorla geliyordu jcw. şimdi 1.6 lt olması tercih sebebi olabilir. 1.6 lt motorla o değerler etkileyici.

    YanıtlaSil
  2. JCW seçenekleri daha önce de aynı motorla sunuluyordu. Mini ailesinde 2 litre hacimli tek motor Cooper SD'de bulunan turbo Diesel ünite.

    YanıtlaSil