23 Şubat 2012 Perşembe

Mercedes-Benz SL63 AMG


Mercedes'in iki gün önce Catalunya pistinde tanıttığı SL63 AMG'nin detaylı teknik verileri açıklandı. Yerini aldığı modelden daha hafif olan aracın motor performansı da yeni üniteyle daha yüksek.

Daha önce de irdelediğimiz gövde tasarımı standart SL ailesinden daha sportif bir duruş sergilerken yeni tasarım jantların çapları 19 inç olarak açıklandı. Boş ağırlığı 1.845 kg olarak açıklanan otomobilin ağırlığı da bir önceki nesile oranla 125 kg aşağıya çekilmiş.

Ön aksında 390, arkadaysa 360 mm çaplı fren disklerinin görev yaptığı araçta sunulan 6 pistonlu kaliperler AMG Performance paketinde kırmızıya boyanırken bu paketle birlikte arka aksta görev yapan jantların çapları 20 inçe yükseliyor.

Standart donanımında ektif gövde kontrolü, yeni bir direksiyon sistemi ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman bulunan otomobilin bu şanzımanı değişik sürüş modlarına da sahip. Donanımında adaptif cam silecekleri, kaza önleme sistemi, 6 DVD kapasiteli değiştiriciye sahip COMAND online, alarm, sürücü yorgunluk algılama sistemi bulunan araçta havalandırmalı koltuklar, park yardımcısı, Bang & Olufsen veya Harman Kardon ses sistemleri, Nappa deri döşeme ve boyun ısıtıcı opsiyonel olarak sunuluyor.


Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 537 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen SL63 AMG'nin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 4.3 saniye sürerken 200 km/s 12.9 saniyede aşılabiliyor. Maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış olan otomobilin ortalama yakıt tüketimiyse 9.9 litre/100 km olarak açıklandı.

Opsiyonel olarak sunulan AMG Performance paketiyle birlikte 564 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen v8 motor aracı 4.2 saniyede 100, 12.6 saniyede de 200 km/s sürate ulaştırabilirken bu haliyle maksimum sürat limitörü de 300 km/s'te devreye giriyor. Paketin sunduğu diğer donanımlar kilitli diferansiyel, daha sportif görünümlü direksiyon simidi, karbon fiberden üretilmiş motor üst kapağı ve arka spoiler ile Nappa deri döşeme olarak sıralanabilir.

AMG'nin sunduğu diğer opsiyonlarsa karbon fiber görünüm paketi, telemetri fonksiyonlu bilgisayar, seramik fren diskleri, daha sportif süspansiyon sistemi ve mat siyah renkli jantlar olarak sayılıyor.

SL63 AMG'nin piyasaya çıkışını Edition 1 isimli özel bir versiyonla kutlayan Mercedes bu otomobilde boyun ısıtması, AMG Performance paketi, mat siyah renkli jantlar, iç kısmı siyah deriyle kaplanmış cam açılır tavan, Harman Kardon ses sistemi ile kırmızı veya beyaz renkli deri döşemeyi standart donanımda sunuyor.

Almanya pazarında 157.675 Euro seviyesinden başlayan fiyatlara satılacak olan SL63 AMG'nin Edition 1 versiyonu 189.270 Euro'ya satılırken AMG Performance paketi 4.280 Euro ek ücretle alınabiliyor.

3 yorum:

  1. aslında bu arabayı alacak kişinin 160bin euro verip de kilitli diferansiyel sunan amg pakedi 4300 euro daha verip alması allahın emri ya da mercedes in bunu standart sunması bile gerekebilir

    YanıtlaSil
  2. en büyük hayallerim birisi bu araç. malesef hayal olarak kalacak. kesinlikle alan adam o kadar para vermişken biraz daha verip en kral versiyonunu almalıdır 4.500 euroluk paket ona dokunmaz bile.

    YanıtlaSil
  3. İstenen farkın %3 bile olmadığını düşünürsek bence de çok mantıklı bu opsiyonu seçmek. Getirdiği avantajlar fiyatını karşılamaya yetiyor da artıyor bile.

    YanıtlaSil