7 Nisan 2011 Perşembe

Mercedes-Benz Concept A


Mercedes, yeni nesil A Serisi'nin konsept modelini tanıttı. Üreticinin son zamanlarda sergilediği konseptlerinde kullanılan yuvarlak çizgilerle donatılan otomobil normal bir hatchback görünümüne çok daha yakın.

LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu, küçük yan aynalar, dev boyutlu jantlar, gizlenmiş kapı kolları, çerçevesiz camlar ve abartılı sayılabilecek dalgalardan oluşan yuvarlak hatlara sahip olan aracın iç mekanında sadelik hakim. Yan destekleri oldukça yüksek tasarlanmış dört adet tekli koltukla donatılan otomobilin donanımında panoramik cam tavan, internet bağlantısı ve LED aydınlatmalı göstergeler bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli motoru 210 beygir güç üretebilen aracın şanzımanıysa çift debriyajlı, yarı otomatik bir ünite.

6 yorum:

  1. o eski dandik a serisinden sonra çok daha hoş olur böyle bişey.

    YanıtlaSil
  2. Evet, bilindik hatchback tasarımına yaklaşan bir araç daha iyi satış rakamları yakalayabilir. BMW'nin 1 Serisi ile yakaladığı başarı Mercedes'in de dikkatini çekti.

    YanıtlaSil
  3. aslında seri üretimden çok uzak bir model gibi görünmüyor. cls nin concept i daha fütüristikti ama şu an yollarda.hem de eski a serisini yenilemenin zamanı gelmişken bu concept in arkasından birşeyler beklemek yanlış olmayacaktır. seri üretime geçerse vw scirocco, volvo c30, audi a3 ve bmw 1 coupe yi alt edebilir.

    YanıtlaSil
  4. megane gibi olmus bu, mercedes renault isbirligi gözününe alinirsa hic sasirtici degil.

    YanıtlaSil
  5. Araç Yeni Astra, Scirocco ve A3 karışımı olmuş. Arka kaslar A4 a ve c sütunları arasındaki kısım olduğu gibi Scirocco, ön kaslar ise Yeni Astra. Klasik A serisinin çizgilerini fazlası ile kaslandırıp bayanlardan ziyade genö kitleyi hedeflemişler. Ne diyelim, hayırlı olsun...

    YanıtlaSil