10 Kasım 2010 Çarşamba

Range Rover Evoque


Range Rover'ın çekici crossover modeli Evoque'un 5 kapılı versiyonlarının ilk fotoğrafı Eylül ayının sonlarında basına sızmıştı. Daha büyük bir fotoğraf koleksiyonunu basına dağıtan Range Rover, aracın prömiyerini 2010 Los Angeles otomobil fuarında yapacağını açıkladı.

Ön ve arka yüzü üç kapılı kardeşinden farksız olan aracın boyu 30 mm uzarken arka koltuk yolcuları için 50 mm ek omuz mesafesi sunuluyor. 3 kapılı kardeşinin sahip olduğu bütün elektronik yardımcıları donanımında bulunduran aracın bagaj hacmi, 60/40 oranında katlanan arka koltuklar sayesinde 1.445 litreye kadar büyüyebiliyor.

5 adet kamera yardımıyla aracın dış mekanının kuş bakışı görüntüsünü verebilen park yardımcısı, kör nokta uyarısı, elektrikli bagaj kapağı, arka koltuklar için eğlence sistemi, ısıtmalı koltuk, direksiyon ve ön cam, sabit diskli navigasyon sistemi gibi donanımlara sahip olan 5 kapılı Evoque'un opsiyonel donanımında Meridian tarafından geliştirilen 17 hoparlörlü ve 825 Watt çıkış gücüne sahip ses sistemi de bulunuyor.

Pure, Prestige ve Dynamic isimli üç donanım seviyesine sahip olacağı açıklanan aracın bu donanım seviyelerinin görünümleri de birbirinden az da olsa farklılaşacak.

Motor seçeneklerini de 3 kapılı kardeşinden aynen alan aracın 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorunun 150 ve 190 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunurken 2 litre hacimli benzinli ünite 240 beygir güç üretebiliyor. En güçsüz motorda sunulan önden çekiş sistemi sayesinde bu araç, Range Rover tarihinde üretilmiş en ekonomik makine oluyor.

Satışına 2011 yazında başlanacağı bildirilen aracın başlangıç fiyatı İngiltere'de 30.000 Sterlin seviyesindeyken Avrupa pazarında 35.000 Euro olacak.

2 yorum: