26 Kasım 2010 Cuma

Opel Corsa


Opel'in başarılı satış rakamlarına ulaşan küçük otomobili Corsa makyajlandı. Genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan aracın ön görünümü Meriva modelini andırıyor.

Farlar, tamponlar, ön panjur ve sis farları yeniden tasarlanan aracın topları da hafifçe makyajlanmış. İç mekanında daha kaliteli malzemelerle birlikte yeni döşeme kumaşları ve konsol kaplama renkleri kullanılmaya başlanırken orta konsola 5 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip bir navigasyon sistemi eklenmiş. 2 ve 3 boyutlu haritaları destekleyen sistem ayrıca Bluetooth, iPod ve USB de destekliyor.

Donanımına özel paketler de eklenen otomobil Linea paketiyle birlikte gövdeyi boydan boya geçen şeritler, şeritlerle aynı renge boyanmış ayna ve 17 inç çaplı jantlara sahipken Color Edition isimli versiyonlarda açık yeşil ve turuncu gibi özel renkler, siyah renkli tavan ve jantlar bulunuyor.

Motorları hakkında detaylı bilgi verilmeyen aracın 65 ile 192 beygir arasında güç üretebilen versiyonları bulunuyor. Küçük yenilemeler gören motor seçenekleri ortalama olarak %13 daha az yakıt tüketirken birçok modelde güç artışı yaşanmış.

1.25 litre hacimli turbo Diesel motora sahip ecoFLEX versiyonunun 3 kapılı modelleri 95 beygir güç, 190 Nm tork ile birlikte ortalama 3.5 litre/100 km mazot tüketimine imza atarken CO2 emisyon değeri 94 gram/ km'ye kadar gerilemiş.

5 yorum:

  1. Pek birşey değişmemiş yani..

    YanıtlaSil
  2. Evet, neredeyse aynı kalmış.

    YanıtlaSil
  3. cosmo donanım paketini kırpıp tüketiciye aynı fiyattan kakalamaya çalışıyorlar. bizim millet böyle numaraları yemez

    YanıtlaSil
  4. yakıt açısından öneririmisiniz?yada corsanında altında yakıt yakan otomobil varmı?varsa hangisi teşekkürler...

    YanıtlaSil
  5. Hangi modelini düşündüğünüze göre değişir. 95 beygir gücündeki turbo Diesel ünitesi başarılı tüketim konusunda. Aynı motoru kullanan Fiat Punto Evo da haliyle aynı şekilde yakıyor. Bunlar dışında Volkswagen Polo'nun daha az performans sunarak daha düşük ortalamaya ulaşabildiğini söyleyebilirim. Keza Renault Clio da öyle.

    YanıtlaSil