7 Mart 2018 Çarşamba

Mercedes-AMG GT


Mercedes-AMG'nin merakla beklenen yeni bebeği dört kapılı GT tanıtıldı. Cenevre otomobil fuarında sergilenen aracın, ilk etapta üç farklı güç çıkışı sunan versiyonu satılacak.


Geçtiğimiz yıl aynı fuarda sergilenen konsept aracın seri üretime alınmış hali olan otomobilin tasarımında büyük sürprizler yok. İki kapılı kardeşi andıran ön kısımda Panamericana panjur, LED farlar ve büyük hava girişlerine sahip tampon dikkat çekiyor.

Hafifçe bombe alarak arka tampona kadar tek bir çizgi halinde devam eden tavan sayesinde dört kapılı coupé konseptine sahip olan modelin arka kısmında ince yapılı LED stoplar ve motor seçeneğine göre dörtgen veya yuvarlak olan dörtlü egzoz çıkışı görülebiliyor.


Çerçevesiz camlara sahip kapılar açıldığında iç mekanın CLS ile AMG GT modellerinin bir karışımı olduğu görülebiliyor. Çift dijital ekranlı ön konsol standart olarak sunulurken yuvarlak havalandırma kanallarının tasarımı ve direksiyon simidi CLS'den tanıdık. Vites konsoluysa iki kapılı GT modellerinin hafifçe makyajlanmışı gibi duruyor.

Arka koltuklarda iki veya üç kişilik oturma kapasitesi sunabilen otomobil dört kişilik olarak sipariş edildiğinde arkaya da bir ara konsol eklenebiliyor.


GT 53 4MATIC+, GT 63 4MATIC+ ve GT 63 S 4MATIC+ isimli üç modele sahip otomobilin bütün seçeneklerinde dört tekerlekten çekiş sistemi ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunuluyor. ilk araçta kullanılan 3 litre hacimli, sıralı 6 silindirli motor, turbo besleme ve elektrik motoru yardımıyla 435 beygir güç üretebiliyor. Bu otomobil 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 285 km/s.

GT 63 ve GT63 S modellerinde kullanılan, çift turbo beslemeye sahip, 4 litre hacimli V8 motor, sırasıyla 585 beygir güç, 800 Nm tork ve 639 beygir güç, 900 Nm tork üretebiliyor. 0-100 km/s deparları sırasıyla 3.4 ve 3.2 saniye olan araçların maksimum süratleri de 310 ve 315 km/s. Bu arada drift modu, 63 S'te standart, 63'te opsiyonel olarak alınabiliyor.

1 yorum:

  1. Bmwnin 8 serisi ile headshot yapacağı ilan edilmiş oldu böylece. Hormonlu cla yapmış adamlar.

    YanıtlaSil