8 Nisan 2013 Pazartesi

Renault Twin’Z


Fransız üretici Renault, elektrik motorlu otomobil konseptleri arasına bir yenisini ekledi. Twingo ile organik bağları bulunan aracın ilginç özelliklerinden birisi de arkadan itişli olması.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin sade kıvrımları gözü yormazken şişkin çamurluklar ve genişletilmiş kapı alt kısımları güçlü bir duruş sergiliyor. 18 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin en dikkat çekici özelliğiyse ön panjurdan başlayan, tavandan geçip stoplarda sonlanan LED aydınlatmaları.


Dışı gibi oldukça sade bir tasarıma sahip iç mekanda yine LED aydınlatmalar öne çıkmış. Oval bir direksiyon simidine sahip olan otomobilde dört adet tekli koltuk bulunuyor. Arka kapıları geriye doğru açılan aracın B sütunu bulunmuyor.

3.627 mm uzunluğa, 1.705 mm genişliğe ve 1.506 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.495 mm olarak açıklandı. Arkaya yerleştirilen elektrik motoru 68 beygir güç, 226 Nm tork üretebilen araç 980 kg ağırlığında. Maksimum sürati 130 km/s olarak açıklanan Twin’Z'nin menzili de 160 km.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder