12 Şubat 2013 Salı

McLaren P1


McLaren F1 efsanesinin devamı niteliğinde olan P1 geçtiğimiz aylarda neye benzeyeceğini göstermiş olsa da iç mekan fotoğrafları paylaşılmamıştı. Aracın ortadan direksiyonlu olup olmayacağı soruları MP4-28 tanıtımında cevaplanmış olsa da kokpit görülmemişti.


Otomobilin iç mekanının ilk fotoğraflarını paylaşan McLaren dışarıda olduğu gibi burada da bol bol karbon fiber kullanmış. Deri ve Alcantara kaplı koltuklar, kapı içleri ve ön konsolda sade bir tasarım kullanılmış. Vitesleri, Alcantara kaplı direksiyon simidinin arkasına konumlandırılan karbon fiber kulakçıklardan değiştirilebilen P1 TFT gösterge tablosuna da sahip.

Büyük kısmı dijital bir ekrandan oluşan orta konsol Volvo modellerinde olduğu gibi boş bir arka kısma sahip. Yükseklik ve şekilleri sürücü ve yolcunun vücut şekillerine göre ayarlanacak olan karbon fiber koltuklar sadece 10.5 kg ağırlığa sahipken konsolun üst kısmında kullanılan karbon fiberin şeffaf koruması bulunmaması 1.5 kg daha hafifleme sağlamış.

4 yorum:

  1. F1 efsanesinin devamini yapiyorlar ama arabayla resmen ozdeslesen 1+2 oturma duzenini korumuyorlar. keske ortadan direksiyonlu yapsalarmis. ama tabi firma olarak artisini eksisini tartisip ona gore karar vermislerdir benden ogrencek degiller. benimki sadece mclaren hastasi bir fanin sessiz yakarislari :)

    YanıtlaSil
  2. Ortadan direksiyonu ben sevmiyordum. İyi ki ortaya koymamışlar. 10 numara olacak araç

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürücünün giriş çıkışında problem oluyordu bir miktar ama denge konusunda üzerine yok tabi.

      Sil