28 Eylül 2011 Çarşamba

Škoda Citigo


Volkswagen grubu, platform paylaşımına son sürat devam ediyor. Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca düzenlenen bütün büyük fuarlarda sergilenen Up! ailesi Škoda amblemiyle seri üretime geçiyor.

Şehir trafiğinde sürücüsüne büyük rahatlık sağlayacak boyutlara sahip olan aracın boyu 3.56, eniyse 1.65 metre. 1.48 metre yüksekliğe sahip olan Citigo'nun 251 litre olan bagaj hacmi arka koltuklar katlanarak 951 litreye kadar genişletilebiliyor. Genel hatları Volkswagen Up! ile aynı olan aracın far grubu, ön panjuru, tamponları ve jantları yeniden şekillendirilerek farklılık yaratılmış.

1 litre hacimli, 3 silindirli iki motor seçeneğine sahip olan Citigo'nun 60 ve 75 beygir güç üretebilen iki versiyonu bulunuyor. Her ikisi de benzinli olan bu araçlar Green Tec isimli donanım paketiyle 100 km mesafede ortalama 4.2 ve 4.3 litre benzin yakarken standart halde ortalama 4.5 ve 4.7 litre/100 km seviyesinde gerçekleşiyor.

Škoda, Citigo'nun satışlarına 2012'nin yaz aylarında başlamayı planlıyor.

1 yorum:

  1. Up! daha güzel. aralarında çok küçük bi fiyat farkı olacaktır değmez o küçük fark için, bunun yerine Up! alınır. olay Ibiza, Fabia, Polo olmaktan çıkmış. bu araç cidden çin işi çakma Up!a benziyor. ne yaptın vw sen :)

    YanıtlaSil